Wednesday , March 29 2023

Codul galben de ninsori și viscol a fost prelungit până luni seară. Avertizare de ger, cu minime de până la minus 20 de grade

Meteorologii au emis un nou cod galben de viscol și ninsori la munte și în partea de est a țării, unde vântul va bate cu peste 70 km/h, iar zăpada va împiedica vizibilitatea. Codul a fost prelungit până luni, 6 februarie, la ora 20.00. De asemenea, întreaga țară va fi acoperită de un val de frig. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 și -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20…-18 grade.

Codul galben de viscol a fost prelungit până luni seară. Fenomene vizate și zone afectate: transport de zăpadă, viscol în Carpații Meridionali și Orientali. Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 10 – 06 februarie, ora 20. În Carpații Meridionali și Orientali, local și temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60…70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol și vizibilitate redusă.

Codul galben de viscol este valabil în Moldova, Muntenia, Dobrogea. Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului, perioade cu transport de zăpadă în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea; Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 10 – 06 februarie, ora 20. În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă și vizibilitate redusă.

Pe lângă codurile de viscol, meteorologii mai avertizează că întreaga țară va fi acoperită de un val de frig care va dura până vineri, 10 februarie. În intervalul menționat vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative. Va fi ger noaptea și dimineața în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 și -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20…-18 grade. Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, amplificând senzația de frig.

 

Vezi si

Lege promulgată: Românii care adoptă copii pot sta doi ani în concediu de acomodare și primesc indemnizație

Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea prin care perioada concediului de acomodare în procesul de …