Saturday , December 3 2022

Coalitia a decis majorarea salariilor din iunie; Guvernul va stabili procentul

Liderii coali]iei au decis, luni, ca salariile bugetarilor s\ fie majorate începând cu luna iunie, urmând ca Guvernul s\ analizeze procentul cu care se va face majorarea, a declarat liderul deputa]ilor PDL, Mircea Toader.
Toader a spus c\ membrii coali]iei au sus]inut de la început aceast\ majorare, iar premierul are cuprins în programul de guvernare, la punctul 1, cre[terea salariilor.
Mircea Toader a ar\tat c\ Guvernul urmeaz\ s\ calculeze [i s\ g\seasc\ solu]ii pentru majorarea salariilor.
Pre[edintele Traian B\sescu a declarat, duminic\, la emisiunea “Dup\ 20 de ani” de la PRO TV, c\ declara]ia privind revenirea salariilor la nivelul anterior t\ierilor nu a fost f\cut\ din populism, ci deoarece s-au îndeplinit condi]iile stabilite. Traian B\sescu a prezentat [i argumente în sprijinul revenirii la nivelul salarial anterior.
Pre[edintele a ar\tat c\, potrivit datelor Ministerului Finan]elor, num\rul salaria]ilor în sectorul public era, în aprilie 2009, de 1.396.129, iar în ianuarie anul acesta de 1.196.067. El a mai explicat c\, în 2009, “anvelopa salarial\, totalul salariilor era 9,6 din PIB, iar obiectivul pentru 2014 era s\ ajungem la 7% din PIB”.
“Am atins 7%, de fapt, cu acurate]e 6,94%, la sfâr[itul anului trecut. Deci condi]iile de revenire s-au îndeplinit la 31 decembrie. În numele pruden]ei, [i Guvernul Boc [i Guvernul Ungureanu au zis: «Discut\m dup\ primul trimestru, s\ vedem ce se întampl\». Dar parametrii conveni]i cu fondul s-au atins”, a spus pre[edintele.
“Ca [ef al statului, eu nu pot s\ mint c\ nu s-au îndeplinit condi]iile de revenire a salariilor. [i eu cred c\ niciun guvernant nu î[i permite”, a spus pre[edintele. Totodat\, el a subliniat c\ nu a luat decizia revenirii la salariile anterioare pentru bugetari, ci doar a cerut Parlamentului [i Guvernului s\ analizeze posibilitatea revenirii acestora la nivelul anterior. Pre[edintele Traian B\sescu a declarat, miercuri, în Parlament, c\ puterea are datoria de a g\si solu]ii ca în jurul datei de 1 iunie s\ fie “reîntregite” salariile bugetarilor.
Dup\ reducerea salariilor cu 25% în iulie 2010, bugetarii au primit anul trecut o majorare salarial\ cu 15%, iar pentru refacerea complet\ a veniturilor ini]iale ar urma s\ mai beneficieze de o cre[tere cu circa 16%. t

Vezi si

Recomandări ANPC de Moş Nicolae: Achiziţionaţi dulciuri şi jucării numai din magazine specializate!

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, recomandă părinţilor să achiziţioneze …