Saturday , December 3 2022

CNA a aprobat modificarea acţionariatului Realitatea TV. Cozmin Guşă este noul acţionar majoritar

cozmin-gusa CNA a aprobat, marţi, modificarea acţionariatului Realitatea TV, Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru fiind acţionarii majoritari ai societăţii Realitatea Media SA, în timp ce Elan Schwartzenberg şi copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu nu mai au nicio participaţie la societatea care deţine licenţa televiziunii.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, o adresă primită de la Realitatea Media SA (care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii de ştiri Realitatea TV), potrivit căreia acţionariatul societăţii a fost modificat.
Societăţile care deţin licenţe audiovizuale au obligaţia să notifice CNA în legătură cu orice modificare apărută în licenţă, în conformitate cu Legea audiovizualului şi cu Decizia CNA numărul 488.
Membrii CNA au aprobat, marţi, modificarea acţionariatului societăţii Realitatea Media SA, cu unanimitate de voturi (Florin Gabrea, Lorand Turos, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu). La şedinţa CNA de marţi nu participă doi membri – Radu Călin Cristea şi Valentin Jucan.
Acţionariatul societăţii Realitatea Media SA a fost modificat oficial pe 8 martie 2013, conform documentelor depuse la Oficiul Registrului Comerţului, după cum agenţia MEDIAFAX a relatat în 20 martie.
Din acţionariatul Realitatea Media SA, care se află în insolvenţă, a ieşit Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited. Din acţionariatul Realitatea Media SA nu mai fac parte nici omul de afaceri Elan Schwartzenberg şi nici copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu.
În prezent, asociatul majoritar al Realitatea Media SA este societatea Strategies Research Investments SRL (86,513817357%), ai cărei acţionari sunt: Cozmin Guşă (50%) şi Maricel Păcuraru (50%)
Ceilalţi asociaţi ai Realitatea Media SA sunt: Sindicatul Naţional “Petrom-Energie” (5,423391979%), PSV Company SA (7,555789039%), SC Global Video Media SRL (0,507001207%), Florin Bercea (0,000000139%), care este şi administrator special al Realitatea Media SA, Eugen Gheorghe Luha (0,000000139%), Gheorghe Cristian Toroipan (0,000000139%).
Pe de altă parte, modificarea acţionariatului Realitatea Media SA la Oficiul Registrului Comerţului vine în continuarea afirmaţiilor pe care Cozmin Guşă le-a făcut pe 17 ianuarie 2013, la şedinţa CNA. Atunci, o societate controlată de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru a primit o licenţă audiovizuală prin satelit pentru lansarea televiziunii Realitatea Plus, care ar urma să emită în România, ţările din Balcanii de Vest şi Republica Moldova.
La respectiva şedinţă a CNA, Cozmin Guşă a declarat că el şi Maricel Păcuraru sunt acţionarii majoritari (80%) ai Realitatea Media SA, printr-un offshore din Cipru, precizând că, la momentul respectiv, exista un proces în derulare în respectiva ţară pentru ca justiţia să le recunoască oficial această calitate.
“Noi suntem Realitatea Media. Eu şi cu partenerul meu suntem principalii creditori, în proporţie de 80%, ai Realităţii Media. Administratorul special este alături de noi (Florin Bercea, n.r.), votat de către toţi acţionarii. Probabil că, în scurt timp, o să vă prezentăm, după ce se termină procesul în Cipru, faptul că suntem şi acţionarii 100% ai brandului Realitatea Media şi ai acestei companii din offshore-ul din Cipru. După ce se va termina procesul. E ultima înfăţişare în curând, dar asta nici măcar nu are relevanţă, pentru că o societate aflată în insolvenţă, decizia este la noi. Noi suntem Realitatea Media în calitate de acţionari minoritari astăzi, dar în calitate de creditori – cei care guvernează procesul de activitate în această perioadă de insolvenţă – suntem acţionari în proporţie de 80%”, a spus Cozmin Guşă.
În aceeaşi şedinţă, Narcisa Iorga, membru al CNA, i-a spus lui Cozmin Guşă că, potrivit Legii audiovizualului, societatea Realitatea Media SA are obligaţia să prezinte la CNA acţionariatul real. Iorga a precizat atunci că, potrivit documentelor depuse la CNA, acţionar majoritar al Realitatea Media este Elan Schwartzenberg. “Îmi aduc aminte că însuşi dumneavoastră aţi spus că Ioana Vântu este acţionarul majoritar al Bluelink Comunicazione”, i-a mai spus Narcisa Iorga lui Cozmin Guşă. (Mediafax)

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …