Friday , May 20 2022

Ciucă și Cîțu, chemați de urgență la Cotroceni, după eșecul negocierilor pentru un nou guvern

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește cu Florin Cîțu și Nicolae Ciucă la Cotroceni pentru deblocarea situației apărute în urma refuzului PSD și USR de a susține un nou guvern, precum și a refuzului liderului liberal de a face concesii în negocieri. “Se discută scenariul refacerii coaliției cu USR, după ce liberalii au respins colaborarea cu PSD”, susțin surse politica citate de HotNews.

Până în acest moment, liberalii nu au obținut o majoritate în Parlament. PSD vrea intrarea la guvernare în schimbul susținerii în parlament a Guvernului, iar liderii USR au respins susținerea unui guvern minoritar în Parlament, acceptând doar varianta refacerii coaliției PNL-USR-UDMR. Ambele cerințe, ce implică numirea unor miniștri PSD sau USR, au fost respinse de Florin Cîțu.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă vrea să ceară liberalilor schimbarea mandatului pentru negocieri, adică să nu mai negocieze pentru un guvern minoritar PNL-UDMR, drum care s-a dovedit a fi închis, în timp ce Florin Cîțu exclude acest lucru. Mai mult, președintele PNL spune că deja liberalii au făcut o mare concesie acceptând să numească alt candidat de premier, deci responsabilitatea pentru deblocarea crizei politice aparține PSD și USR și îi amenință pe aceștia cu alegerile anticipate.

 

Vezi si

Amenzile pentru cazurile de cruzime față de animale s-au triplat

Amenzile pentru cazurile de cruzime față de animale, triple începând de joi, 19 mai 2022. …