Saturday , December 9 2023

Cîțu: Dacă USR nu face guvern, liberalii încep negocieri, dar fără AUR

Florin Cîțu, președintele PNL, a anunțat la finalul ședinței Biroului Executiv de vineri că partidul a votat o rezoluție prin care îi cere lui Dacian Cioloș să negocieze o majoritate guvernamentală cu PSD și cu AUR. Rezoluția citită de Cîțu mai arată că, dacă USR nu va face o majoritate cu PSD și AUR, atunci PNL va începe negocieri cu toate partidele, cu excepția AUR.

În plus, Cîțu a anunțat că PNL a decis să încerce modificarea în Parlament a legislației, astfel încât plata facturilor la gaze naturale și curent electric să fie amânată ”acolo unde se poate”.

Declarațiile lui Florin Cîțu:

Prima decizie a fost de a amenda ordonanța guvernului privind compensarea: amânarea facturilor unde se poate

Am decis să susținem în Parlament demersurile pentru folosirea certificatului verde, cu excepția activităților economice esențiale. Îmi asum acest risc politic, dar e soluția de a menține economia deschisă, fără lockdown

A treia decizie este un apel pentru vaccinare. Va fi promovat de toate filialele PNL

A patra decizie: USR e parte a unei majorități alături de PSD și AUR. Votul politic al USR la moțiune a însemnat ruperea coaliției cu PNL. Răspunderea politică revine USR. În mod simetric, responsabilitatea pentru instalarea unui nou guvern revine coaliției USR, PSD și AUR. PNL îi solicită lui Dacian Cioloș să discute în primul rând cu PSD și AUR. Dacă USR nu reușește să coalizeze o majoritate, PNL va demara negocieri cu toate partidele, cu excepția AUR.

Vezi si

TIR-urile așteaptă la intrarea în țară 11 zile la granița cu Ucraina și 5 zile la cea cu Moldova, se plâng transportatorii 

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) susține că timpii de așteptare la frontierele …