Thursday , October 21 2021

Circulatie intrerupta pe patru drumuri nationale. Porturi inchise

Circulatia este intrerupta, luni dimineata, pe DN51 Zimnicea – Viisoara, DN51A Zimnicea – Izvoarele, DN54 Moldoveni – Islaz si DN65 Turnu Magurele – Rosiori din judetul Teleorman, pentru a permite utilajelor de deszapezire sa actioneze pentru curatarea carosabilului, anunta Centrul Infotrafic al Politiei Romane.
drum inzapezit

De asemenea, in acelasi judet, circulatia rutiera este intrerupta, din cauza vremii nefavorabile, pe sase drumuri judetene. In judetul Bacau, traficul este oprit pe DJ119 A (Urechesti – Sascut) pe tronsonul cuprins intre comuna Urechesti (km 0) si satul Contesti (km 5 + 500), din cauza conditiilor meteo nefavorabile (ninsoare si viscol). Varianta ocolitoare: comuna Urechesti – DN11A – Adjud – DN2 – comuna Sascut. Pentru Bucuresti si 12 judete din sudul si estul tarii meteorologii au emis o atentionare cod portocaliu de ninsori abundente si viscol, valabila pana marti 27 februarie ora 14.00.
De asemenea, in acelasi judet, circulatia rutiera este intrerupta, din cauza vremii nefavorabile, pe mai multe drumuri judetene (DJ 504, DJ 506, DJ 506A, DJ 506C, DJ 653, DJ 703). Se actioneaza pentru curatarea partii carosabile.
In judetul Bacau, traficul este oprit pe DJ119 A (Urechesti – Sascut) pe tronsonul cuprins intre comuna Urechesti (km 0) si satul Contesti (km 5 + 500), din cauza conditiilor meteo nefavorabile (ninsoare si viscol). Varianta ocolitoare: comuna Urechesti – DN11A – Adjud – DN2 – comuna Sascut.
Pentru evitarea situatiilor nedorite pe drumurile publice, Centrul Infotrafic recomanda conducatorilor auto sa nu plece la drum daca nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarna, sa pastreze in mers o distanta suficient de mare pentru a putea opri in conditii de siguranta si sa adopte in general o conduita preventiva la volan, adaptand in permanenta viteza la conditiile de trafic si de drum.
Din cauza vantului puternic, in judetul Constanta au fost inchise porturile Midia, Mangalia, Constanta Nord si Constanta Sud-Agigea.
Se circula in conditii de iarna in aproape toata tara, dar nu au fost instituite restrictii de viteza sau de tonaj din cauza vremii nefavorabile.
Pana in 1 martie, 28 de judete din Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia si Dobrogea se afla sub cod portocaliu de ger. Cea mai scazuta temperatura de luni dimineata a fost la Iasi: -17 grade Celsius. Pentru Bucuresti si 12 judete din sudul si estul tarii meteorologii au emis si o atentionare cod portocaliu de ninsori abundente si viscol, valabila pana marti 27 februarie ora 14.00

Vezi si

Noua LISTĂ a statelor cu risc epidemiologic. În zona roșie au intrat Belgia, Austria, Grecia

CNSU a aprobat, joi seara, lista statelor de risc epidemiologic, prin Hotărârea numărul 90 din …