Wednesday , October 4 2023

Cine va conduce Miscarea Populara a lui Basescu

basescu

Mişcarea Populară, lansată la iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu, ar putea fi condusă de decanul Facultăţii de Sociologie din cadrul Universităţii Bucureşti. Potrivit consilierului prezidenţial Cristian Diaconescu, Grupul de iniţiativă al Mişcării i-a propus lui Marian Preda să preia conducerea fundaţiei.
“Grupul de iniţiativă al Fundaţiei a propus domnului Marian Preda, decanul Facultăţii de Sociologie din cadrul Universităţii Bucureşti, să preia conducerea Fundaţiei Mişcarea Populară”, a anunţat, luni după-amiază, pe blogul personal, consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu.
Marian Preda a confirmat că i s-a făcut propunerea şi a precizat că va lua o decizie zilele următoare.
“Încă nu am dat un răspuns, o să-l dau în cel mai scurt timp. Sunt onorat de propunerea care mi s-a făcut de curând. Voi reflecta şi în cel mai scurt timp voi da un răspuns”, a declarat luni, pentru Agerpres, decanul Facultăţii de sociologie.
El a precizat că a trimis la începutul săptămânii trecute o cerere de adeziune la Fundaţie, iar la scurt timp a fost invitat de fondatorii ei la o discuţie şi i s-a propus să preia conducerea acesteia, “cel puţin pentru prima etapă”.
Preda a afirmat că înainte de a lua o decizie trebuie să se gândească la propunere, să vadă ce implică respectiva funcţie şi să se consulte cu persoanele apropiate lui. El s-a declarat încrezător în şansele Fundaţiei “Mişcarea Populară” de a produce o schimbare pozitivă în rândul societăţii româneşti.
“Sunt convins că este nevoie de o coagulare a resurselor din societatea civilă, a competenţelor din societatea civilă şi sunt convins că Mişcarea Populară va face asta”, a punctat Marian Preda.
Întrebat despre şansele ca fundaţia să se transforme la un moment dat într-o formaţiune politică, Preda a afirmat că această discuţie trebuie purtată la vremea potrivită.
“Orice nouă formaţiune politică schimbă ceva, dar este o discuţie care trebuie făcută la vremea potrivită. Deocamdată, un grup de iniţiativă a propus o fundaţie. Este un bulgăre de zăpadă în jurul căruia se va strânge multă zăpadă pentru a crea un om de zăpadă sau o avalanşă. Să nu-mi spuneţi că este primăvară şi se topeşte zăpada, pentru că eu o să vă spun că din zăpadă se fac pâraie, râuri”, a spus Preda.
Marian Preda, în vârstă de 49 de ani, este decan al Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă socială din cadrul Universităţii Bucureşti şi a condus Comisia prezidenţială pentru analiza riscurilor sociale şi demografice.
Preşedintele Traian Băsescu declara săptămâna trecută că ideea creării Mişcării Populare îi aparţine, însă nu se va regăsi în conducerea fundaţiei.

Vezi si

MAE: Patru români au murit în accidentul de autocar din Veneția 

Patru români se numără printre victimele accidentului de autocar de marți din Veneția, a anunțat …