Wednesday , April 7 2021

CEx PSD: Dancila candideaza la sefia partidului, Congresul ramane pe 29 iunie. Cine voteaza motiunea va fi exclus

Liderii PSD, reuniti in sedinta CEx, au decis joi mentinerea datei de 29 iunie pentru organizarea unui congres extraordinar la care va fi modificat statutul si va fi aleasa noua conducere, urmand ca ulterior sa fie organizat un alt congres la care sa se decida candidatul la prezidentiale.

O noua sedinta a Comitetului Executiv (CEx) al PSD a avut loc joi, la o saptamana dupa cea in care Viorica Dancila a preluat fraiele partidului odata cu incarcerarea lui Liviu Dragnea si in care s-a stabilit initial organizarea congresului de alegeri pentru 29 iunie.

In sedinta CEx de azi s-a discutat si despre motiunea de cenzura, iar Viorica Dancila i-a anuntat pe colegi ca parlamentarii care voteaza motiunea risca excluderea din partid, deciziile urmand sa fie luate la nivelul organizatiilor din care fac parte.

Totodata, Viorica Dancila, presedintele interimar al PSD, a anuntat ca e hotarata sa candideze la sefia partidului, dar nu va fi insotita de o echipa de conducere, pentru ca toti colegii trebuie sa aiba sanse egale la functiile de presedinte executiv si secretar general.

Viorica Dancila a mai anuntat ca PSD va face sondaje de opinie pentru stabilirea candidatului la prezidentiale, lista posibililor pretendenti fiind deschisa.

Vezi si

Gheorghiță: Persoanele care au dezvoltat tromboze după prima doză de AstraZeneca nu vor mai face rapelul cu același tip de vaccin

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a declarat că românii care au dezvoltat tromboze …