Wednesday , April 17 2024

Ce i-a spus Obama lui Putin la summit-ul G20

obama-putin

Presedintele american Barack Obama a declarat, luni, ca i-a transmis lui Vladimir Putin, la summit-ul G20, ca sanctiunile aplicate Rusiei in urma crizei din Ucraina vor fi mentinute pana cand Moscova va implementa acordul de incetare a focului de la Minsk.
Obama a facut declaratia la finalul summit-ului G20, al celor mai mari puteri economice mondiale, ce a avut loc la Hangzhou, in China, potrivit Reuters.
Dupa anexarea Crimeii si izbucnirea conflictului separatist din Ucraina, UE si SUA au impus Rusiei, in 2014, sanctiuni, ce vizeaza in special domeniul apararii, cel energetic si financiar, iar de atunci au fost extinse in mai multe randuri.
Ca raspuns, Moscova a impus o interdictie asupra importurilor de alimente din statele europene.
Rusia a anexat regiunea ucraineana Crimeea in martie 2014, declansand un conflict intre serviciile de securitate ucrainene si insurgenti separatisti prorusi, care s-a soldat pana in prezent cu peste 9.500 de morti.
In februarie 2015 a fost semnat acordul pentru pace de la Minsk, ce a stabilit o serie de masuri de luat de Moscova si Kiev, insa conflictul continua si in prezent.

Vezi si

Aproape 1.000 de cazuri de rujeolă în ultima săptămână în România și un deces

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat marţi că în perioada 1 ianuarie 2023 – …