Saturday , January 28 2023

CAS pentru pensionarii care au venituri mai mari de 740 lei pe luna

Pre[edintele Traian B\sescu [i coali]ia de guvern\mânt au discutat, luni diminea]\, despre posibilitatea ca pensionarii s\ pl\teasc\ [i ei contribu]ii la asigur\rile sociale de s\n\tate, relateaz\ “Gândul”.
Conform unor surse participante la discu]ii, pre[edintele ar fi fost acela care a propus acest lucru, amintindu-le liderilor coali]iei c\ ar fi preferat impozitarea cu 16 la sut\ a pensiilor, în locul cre[terii TVA, pentru c\ astfel s-ar fi redus deficitul “uria[” al bugetul asigur\rilor sociale.
Varianta agreat\ în coali]ie este ca pensionarii care primesc peste 740 – 750 de lei lunar s\ pl\tesc\ CAS (contribu]ii la asigur\rile de s\n\tate) de 5,5 la sut\. Cum cele mai multe pensii sunt sub valoarea de 1.000 de lei, un num\r mare de pensionari vor fi lovi]i de aceast\ m\sur\.
Conform calculelor f\cute luni diminea]\ de c\tre speciali[tii din coali]ie, introducerea acestei m\suri va acoperi 1,4 miliarde de euro din cele 2,1 miliarde de euro deficit al bugetului de asigur\ri sociale.
Premierul Emil Boc le-a spus, luni, colegilor de partid din Biroul Permanent Na]ional al PDL, c\ Guvernul inten]ioneaz\ s\ ia aceast\ m\sur\, pentru c\ deficitul bugetului asigur\rilor de s\n\tate este mult prea mare. “Din ceea ce ne-a spus premierul, mai mult ca sigur se va lua aceast\ decizie, care urmeaz\ s\ se aplice de anul viitor”, a spus pentru “Gândul” un vicepre[edinte democrat-liberal. t

Vezi si

Părinții români din Danemarca care au stat la închisoare pentru că și-ar fi maltratat bebelușul au fost declarați nevinovați

Românii din Danemarca acuzați că și-ar fi maltratat bebelușul au fost declarați nevinovați. Anunțul a …