Sunday , September 25 2022

Cap al Bisericii in campanie: Arhiepiscopul Dunarii de Jos apare in pliantele electorale ale unui candidat USL

Arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun, apare pe un pliant electoral alături de candidatul USL în colegiul 3 pentru Camera Deputaţilor din Galaţi, liberalul George Scarlat, în fotografie apărând, de altfel, mai mulţi preoţi, iar mesajul de pe pliant este “Învingem împreună”.
În pliantele sale de campanie, liberalul George Scarlat apare alături de Arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun, iar lângă aceştia se află mai mulţi prelaţi.
Pe lângă această fotografie, pliantul conţine mesajele electorale “Votăm George Scarlat – Deputat” şi “Învingem împreună”.
Contracandidaţii lui Scarlat din colegiul 3 pentru Camera Deputaţilor şi-au anunţat intenţia de a sesiza Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Galaţi în legătură cu acest material electoral în care apare reprezentantul Bisericii.
Preşedintele BEJ Galaţi, Doru Benescu, a declarat că până în acest moment nu a fost depusă nici o sesizare în acest caz.
Contactat de corespondentul MEDIAFAX, preşedintele PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, a evitat să comenteze, spunând că este vorba despre alegeri uninominale şi că fiecare candidat îşi organizează singur campania.
George Scarlat are 34 de ani şi este fiul unui om de afaceri din judeţul Galaţi care deţine unul dintre cele mai cunoscute hanuri din zonă şi care din 1990 este vicepreşedintele filialei PNL din comuna gălăţeanã Lieşti.
George Scarlat a activat în Organizaţia de Tineret a PNL Galaţi, iar din 2010 este membru în Biroul Permanent Judeţean.
Sfântul Sinod a interzis clericilor să facă politică, după reexaminarea, în luna mai 2012, a hotărârii din 2004.
Astfel, clericilor le este interzis să facă politică partinică, să fie membri ai unor partide politice, să participe la campanii electorale şi să devină membri ai Parlamentului. Abaterile de la această hotărâre vor fi judecate în Consistoriile eparhiale.
În acelaşi timp, Patriarhia a făcut un apel către liderii partidelor politice să nu permită recrutarea preoţilor în formaţiunile lor politice, nici să nu folosească lăcaşurile de cult, însemnele bisericeşti sau slujbele religioase ca mijloace electorale. Preoţii îşi vor exprima opinia doar prin vot.

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …