The Rolling Stones il anunta pe Trump ca il da in judecata daca mai continua sa le foloseasca muzica in campanie

reportersite
28 iunie 2020, 7:02

The Rolling Stones l-a avertizat pe Trump intr-un comunicat emis de echipa de avocati a trupei. Ei au transmis ca lucreaza cu organizatia BMI (Broadcast Music, Inc.) pentru a opri folosirea neautorizata a muzicii grupului.

Echipa de campanie a lui Trump a utilizat piesa „You Can’t Always Get What You Want” la mitingul de saptamana trecuta din Tulsa (Oklahoma). Acelasi cantec a fost folosit si in campania din 2016.

„The Rolling Stones nu il sustine pe Donald Trump”, a scris trupa in urma cu patru ani.

In comunicatul de sambata, reprezentantii grupului au spus ca sunt necesare „masuri suplimentare” pentru a-l opri pe Trump sa foloseasca materiale The Rolling Stones in viitoarea campanie, avand in vedere ca anterioarele „directive de intrerupere si incetare” au fost ignorate.

Aparent, BMI a notificat echipa lui Donald Trump in numele trupei ca folosirea cantecului fara permisiune va insemna o incalcare a drepturilor de autor si va fi subiectul unei actiuni legale.

Si familia muzicianului american Tom Petty, care a murit in 2017, la varsta de 66 de ani, a emis un ordin de restrictie pentru campania lui Trump, pentru folosirea neautorizata a piesei „I Won’t Back Down” la mitingul din Tulsa.

Intr-un comunicat publicat pe Twitter, familia a transmis ca artistul „nu ar fi vrut vreodata ca unul dintre cantecele lui sa fie folosit intr-o campanie de ura”.

Campania va continua pana in luna noiembrie. Republicanul Donald Trump se pregateste sa il infrunte pe democratul Joe Biden.