Tuesday , September 27 2022

Cameron il someaza pe Putin sa "schimbe directia" in Siria: Rusii il sustin pe macelarul Assad

david-cameron

Premierul britanic David Cameron i-a cerut duminica lui Vladimir Putin sa “schimbe directia” in Siria si sa recunoasca faptul ca presedintele Bashar al-Assad trebuie inlocuit.
Moscova sustine ca loviturile sale aeriene vizeaza doar Statul Islamic, insa Occidentul acuza ca, in realitate, sunt atacate si pozitii ale opozitiei siriene. Mai mult, Marea Britanie sustine ca doar una din 20 de lovituri ale Rusiei este indreptata impotriva ISIL.
“In mod tragic, ce s-a intamplat este ca majoritatea loviturilor aeriene ale Rusiei, cel putin din ce am vazut pana acum, au fost in parti ale Siriei care nu sunt controlate de catre ISIL, ci de alti opozanti ai regimului”, a declarat Cameron la BBC, potrivit Daily Star.
” (Rusii – n.red.) il sustin pe macelarul Assad, ceea ce reprezinta o greseala teribila pentru ei si pentru intreaga lume. Vor face regiunea si mai instabila, vor duce la o radicalizare si mai mare si la sporirea terorismului.
Le-as spune: ‘Schimbati directia, alaturati-va noua in atacarea ISIL si recunoasteti ca, daca vrem sa avem o regiune sigura, avem nevoie de un alt lider decat Assad’. El nu poate uni poporul sirian. Assad a alungat mai multi oameni din casele lor cu bombe si brutalitate decat a facut-o ISIL”, a punctate David Cameron.
La randul sau, ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, a adaugat ca Rusia nu poate sa lupte impotriva Statului Islamic si sa-l sustina pe Bashar al-Assad in acelasi timp.
Rusia a inceput campania de raiduri inca de miercuri, spunand ca tinteste pozitii ale Statului Islamic, insa Occidentul a acuzat ca, in realitate, Moscova a atacat si opozitia siriana, inclusiv rebeli moderati recrutati si antrenati de catre CIA.
ziare.com

Vezi si

Inspectorii școlari generali, convocați la minister: Vor fi asigurate condiții în sezonul rece

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a convocat luni la minister inspectorii generali școlari din țară pentru …