Tuesday , May 28 2024

Blaga strange semnaturi pentru a candida la sefia PDL

Deși Vasile Blaga nu şi-a anunţat încă oficial candidatura pentru şefia PDL, peste 50 de membri din partid au semnat pentru susţinerea sa pentru această funcţie, au declarat pentru NewsIn surse din partid.
Printre susţinătorii lui Vasile Blaga pentru funcţia de preşedinte al PDL se află mulţi dintre liderii importanţi din partid, printre care se numără Ioan Oltean şi Gheorghe Flutur.
De altfel, mai mulţi dintre participanţii la şedinţa CNC de marţi au explicat pentru NewsIn că Vasile Blaga are cele mai mari şanse să preia conducerea PDL. “Sunt doi candidaţi? Cine mai candidează în afară de Blaga?”, ne-a spus în glumă un lider democrat-liberal.  “Voi candida pentru funcţia de vicepreşedinte, în echipa lui Blaga”, ne-a spus un alt lider PDL, care a precizat însă că importantă este echipa, nu o candidatură sau alta. “Cine ar anunţa de acum că va candida pentru un post de vice sau secretar general în BPN ar fi un oportunist. Blaga este cel care va anunţa echipa cu care se va prezenta pentru a câştiga conducerea partidului”, au arătat sursele citate.
Potrivit statutului PDL, membrii care doresc să promoveze o moțiune trebuie să depună proiectul acesteia la Comisian de organizare a Convenției, însoțită de numele liderului și semnăturile a 35 de membri care formează grupul de promovare.
Ioan Oltean, secretarul general demisionar al PDL, a declarat marţi că îl va susţine pe Vasile Blaga pentru şefia partidului, dacă acesta îşi va depune candidatura, precizând în context că cei care vor şefia PDL trebui să îşi anunţe candidatura „astăzi, cel mai târziu mâine”.
„Dacă Vasile Blaga va candida, evident că am să-l susţin”, a spus Oltean, răspunzând unei întrebări în acest sens. Acesta a precizat că toţi cei care vor şefia partidului “trebuie să ştie că îşi asumă o mare responsabilitate, aceea de a conduce partidul într-o perioadă extrem de delicată”.
„Pentru că termenele sunt relativ scurte, cei care vor să candideze vor trebui să-şi anunţe astăzi, mâine cel târziu candidatura”, a mai arătat Ioan Oltean.

Vezi si

Cel mai tânăr candidat la alegerile din iunie are puțin peste 23 de ani, iar seniorul are 100 de ani. Sunt și doi candidați de 95 de ani

Cel mai tânăr candidat la alegerile din 9 iunie are puțin peste 23 de ani, …