Wednesday , October 5 2022

Aterizare de urgenta la Roma a unui avion Wizz Air care venea de la Bucuresti

Wizz Air - aterizare Roma

Un avion Airbus A320 venind de la Bucureşti a efectuat sâmbătă dimineaţa o aterizare de urgenţă pe Aeroportul Fiumicino din Roma, din cauza unei probleme la trenul de aterizare, provocând traumatizarea a trei pasageri, au anunţat echipe de intervenţie.

Pista pe care a aterizat avionul a fost închisă temporar. Însă temeri cu privire la perturbarea orarului de zbor, apărute iniţial, nu au fost validate. Traficul a fost reluat în mod normal.
Cei 165 de pasageri, majoritatea români, au coborât din avion pe tobogane. Una dintre roţile trenului de aterizare a rămas blocată înainte de aterizare.
Avionul de tip Airbus aparţinând companiei Wizz Air efectua o cursă Bucureşti-Roma.
Majoritatea pasagerilor au declarat că nu au avut probleme, ci doar că le-a fost frică.
Trei pasageri se aflau în stare de şoc, fără să prezinte leziuni corporale. Ei au primit îngrijiri pe pistă din partea unei echipe medicale de la aeroport. Unul dintre ei,o femeie însărcinată, care simţea dureri la nivelul abdomenului, a fost condusă ulterior la un spital, în apropiere, la Ostia.
Pilotul, care urma să aterizeze pe cel mai mic aeroport din Roma – Ciampino, a solicitat către ora 6.00 GMT (9.00,ora României), să aterizeze la Fiumicino, unde pista este mai lungă. Oalertă cod roşu a fost declanşată, iar două elicoptere şi 12 ambulanţe au fost trimise ca măsură de precauţie în apropiereapistei.
Pilotul a fost aterizat “cu măiestie” cu ajutoul unei singure părţi a trenului de aterizare. După ce s-a oprit, avionul s-a aplecat pe o parte.
“A fost o aterizare periculoasă, efectuată cu multă măiestrie. Pilotul italian a reuşit să aterizeze cu un singur tren de aterizare şi uşor”, a subliniat şeful Poliţiei de Frontieră de pe aeroport, Antonio Del Greco, pentru postul Sky TG24.
O anchetă a fost deschisă de către Agenţia Naţională italiană pentru Securitatea Zborurilor (ANSV), cu scopul de a stabili cauza avariei.
Wizz Air: Echipajul şi pasagerii avionului care a aterizat de urgenţă la Roma nu au raportat răniţi
Zborul Wizz Air, W6 3141, de sâmbătă, de la Bucuresti spre Roma, Aeroportul Ciampino, cu 165 de pasageri la bord şi şase membri ai echipajului a fost redirecţionat spre Aeroportul Roma Fiumicino, pentru aterizare de urgenţă din cauza unei probleme la trenul de aterizare, potrivit unui comunicat al companiei.
“Aeronava a aterizat în siguranţă la ora 8.15, iar pasagerii au fost debarcaţi folosindu-se toboganele de ieşire. Echipajul şi pasagerii nu au raportat răniţi, pasagerii fiind asistaţi de companie”, spune Daniel de Carvalho, directorul de comunicare al companiei, reprezentanţii Wizz Air precizând că au fost pasageri care au primit îngrijiri pentru că s-au speriat, fără a fi însă răniţi, şi că s-a creat o confuzie.
“Wizz Air va colabora cu autorităţile pentru investigaţie şi îşi cere scuze tuturor pasagerilor afectaţi de inconvenientele create de aterizarea de urgenţă”, mai spune directorul de comunicare al companiei.
 

Vezi si

Primăriile trebuie să aloce cel puțin 30% din bugetul pentru activități sportive pentru copii

Autoritățile locale din toată țara care alocă fonduri pentru sport vor fi obligate să dea …