Atentate la Bruxelles: Noua ipoteza despre Najim Lachraaoui, „creierul” atacurilor teroriste

reportersite
23 martie 2016, 22:02

najimPresa belgiana relateaza, miercuri seara, ca de fapt Najim Laarchraoui, cel care a coordonat atentatele de la Bruxelles, s-a detonat marti pe aeroport si este mort.

Najim Lachraaoui, cunoscut si sub numele Soufiane Kayal, este cel de-al doilea kamikaze de la aeroport si este mort, relateaza 7sur7, citand surse din ancheta. Si postul RTBF transmite ca Lachraaoui e mort. Informatia nu a fost, insa, confirmata oficial.

Miercuri dimineata a fost prins un barbat despre care presa locala a transmis initial ca este Najim Laarchraoui, principalul suspect al atacurilor. Laarchraoui a fost identificat ca a participat atat la atentatele din Bruxelles, cat si la cele din Paris de la sfarsitul anului trecut.

Ulterior, insa, procurorul federal belgian a sustinut o conferinta de presa in care a anuntat ca barbatul capturat de politisti nu e suspectul si ca este in continuare cautat.

Najim Laachraoui s-a nascut la 18 mai 1991, in orasul belgian Schaerbeek. El a fost printre primii belgieni care s-au alaturat Statului Islamic.

ADN-ul lui Laachraoui a fost identificat in locuintele din sudul Belgiei si din Bruxelles in care teroristii ar fi pregatit atacurile de marti.

Ceilalti doi teoristi kamikaze care au comis atentatele de marti sunt fratii belgieni Khalid si Brahim El Bakraoui.

Atentate la Bruxelles: Numarul mortilor creste. Noi detalii despre teroristi – suspectul principal, de negasit

Bruxelles-ul, cartierul general al Uniunii Europene, a fost zguduit marti dimineata de mai multe explozii, pe aeroportul Zaventem si la statia de metrou Maelbeek.

Cel mai recent bilant anuntat de autoritatile belgiene indica 32 de morti si 271 de raniti, printre care patru romani. Gruparea terorista Statul Islamic a revendicat atacul, precizand ca luptatori de-ai sai si-au detonat centuri cu explozibil.

Exploziile de pe aeroport s-au produs cu putin timp inainte de ora locala 8:00. Dupa aproximativ o ora de la incidentul de la aeroport s-a produs o explozie si la metroul din Bruxelles, in apropiere de institutiile europene si ambasada americana.