Friday , September 30 2022

Antonescu: Pivniceru trebuie sa pregasteasca urgent numiri pentru noii procurori sefi

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat joi seară la Antena 3 că USL va traduce pentru instituţiile din străinătate”memorabilul” comunicat DNA privindu-l pe Liviu Dragnea şi a susţinut că ceea ce trebuie făcut de urgenţă este ca Mona Pivniceru să propună de urgenţă noi procurori şefi, potrivit NewsIn.
“La începutul săptămânii viitoare vom cere instituirea unei comisii parlamentare în legătură cu aceste aspecte și, de asemenea, din acest weekend vom pregăti, tot pentru începutul săptămânii viitoare, traducerea acestui memorabil comunicat al DNA-ului și informarea instituțiilor europene care sper să continue să fie preocupate de calitatea statului de drept din România. Aș adăuga că mai este ceva de făcut”, a spus Antonescu.
“Ceva care trebuie făcut și trebuie făcut de urgență, pe care nu-l putem face noi ca lideri sau ca partide politice, dar pe care sper din tot sufletul să-l facă magistratul valoros și personalitatea independentă care este azi ministrul Justiției. Și anume, să pregătească propuneri pentru conducerea Parchetului General și DNA-ului în persoana unor profesioniști fără pată, fără reproș, capabili să facă din aceste instituții ceea ce ele trebuie să fie conform statului de drept și nu unelte politice conduse de clienții Monicăi Macovei și ai lui Traian Băsescu”, a adăugat el.

Vezi si

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației

În urma scandalului de plagiat, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi seară că demisionează …