Saturday , April 27 2024

Andreea Moldovan: Ordinul privind carantinarea a fost agreat în două ședințe cu INSP și DSU. A participat și Raed Arafat

Andreea Moldovan, secretarul de stat demis de premierul Florin Cîțu săptămâna aceasta, a declarat, vineri, în conferință de presă, că ordinul privind rata de incidență epidemică a fost agreat în două ședințe cu reprezentanții INSP și DSU, și chiar cu Raed Arafat.

”S-a discutat mult de indicii de carantină, discutarea lor s-a făcut în două zile. La sediul Ministerului Sănătății într-o companie mai mult decât selectă, inspectorii Pistol, Cucuiu, Furtunescu, reprezentanții DSU, Arafat, Călin Alexandru, plus ajutoarele lor. Din partea noastră, epidemiologic eu și Ministerul Sănătății, a fost o discuție de 3 – 4 ore, a doua zi a fost pentru clarificări.

Apoi, forma a fost cea agreată de toată lumea, nu am lucrat de capul meu. Nu consider că dețin adevărul absolut. E o muncă de echipă”, a declarat Andreea Moldovan, într-o conferinţă de presă de la Parlament.

La rândul său, Vlad Voiculescu a explicat că ordinul semnat de Andreea Moldovan nu avea nevoie de aviz de la CNSU.

„Nu cred că este cineva în această ţară care să creadă altceva decât că acel ordin este un pretext, pur şi simplu. Dar dincolo de asta, şi m-aş referi la afirmaţia domnului premier de ieri, cum că pentru semnarea acelui ordin ar fi trebuit un aviz CNSU, această afirmaţie este falsă. Nu era necesar aviz CNSU. Doamna doctor Moldovan a explicat care a fost procesul, au fost două zile de dezbateri, două zile în care toată lumea care trebuia să fie implicată a fost implicată, au fost decizii, există un protocol, de asemenea este secretizat, îl puteţi solicita”, a spus Voiculescu.

Întrebat de ce nu a semnat și el actul, fostul ministru a replicat:

”Ministerul Sănătăţii nu carantinează, nu are această atribuţie. Ordinul stabileşte, pe baza unor date reale, extrem de relevante, date precum numărul de paturi libere de terapie intensivă, unul dintre indicatori era acesta. Ordinul stabileşte pur şi simplu nişte recomandări care, de altfel, nu am văzut să fie combătute de nimeni”.

spotmedia.ro

Vezi si

ANPC: Consumatorii să refuze să cumpere produse din pește despre care au îndoieli privind gradul de prospețime

Consumatorii trebuie să acorde o atenție deosebită aspectului exterior al produselor din pește și chiar …