Sunday , January 29 2023

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru cei care incendiază miriști

Ministrul Mediului Tánczos Barna a anunțat joi că a semnat un proiect de ordonanță care prevede majorarea amenzilor pentru cei care ard vegetație uscată. El speră ca ordonanță să fie adoptată cât mai curând.

Potrivit ministrului Mediului, arderea vegetației uscate continuă să fie un fenomen în anumite zone ale țării.

„Trebuie să stopăm fenomenul arderilor ilegale de vegetație și miriști. În ciuda interdicției și a controalelor regulate ale Gărzii de Mediu, în anumite regiuni acest fenomen continuă să fie o practică zilnică. Arderile necontrolate nu doar poluează aerul, dar afectează sănătatea umană și au un efect negativ și asupra solului”, susține Tánczos Barna.

El a anunțat că a decis majorarea amenzilor contravenționale pentru arderea miriștilor, turbăriilor, litierei pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase.

Astfel, noile amenzi vor fi cuprinse între 7.500 și 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice amenda va fi între 50.000 și 100.000 lei.

„Am semnat proiectul ordonanței de urgență si sper ca în cel mai scurt timp posibil să fie adoptat”, a adăugat ministrul. (Mediafax)

Vezi si

CNSU decretează stare de alertă în județul Vrancea din cauza zăpezii

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decretat, sâmbătă, stare de alertă în județul Vrancea …