Thursday , February 9 2023

A murit taragotistul Dumitru Farcas

Interpretul de muzica populara Dumitru Farcas a murit in noaptea de luni spre marti intr-un spital din Cluj, in urma unui infarct. Taragotistul avea 80 de ani.dumitru farcasDirectorul Casei de Cultura a Studentilor Cluj, Flavius Milasan, a declarat ca detaliile privind inmormantarea lui Dumitru Farcas vor fi comunicate de familie.
“In noaptea de luni spre marti a decedat Dumitru Farcas in urma unui infarct, era internat la un spital din Cluj-Napoca. In luna mai a implinit 80 de ani. Era pensionar, dar avea si functia de consultant artistic la CCS, iar Sala Mare a institutiei ii poarta numele. Transmitem condoleante familiei”, a spus Milasan, pentru Mediafax.
In luna mai, Farcas a implinit varsta de 80 de ani, ocazie cu care presedintele Klaus Iohannis i-a oferit Ordinul National “Serviciu Credincios” in grad de cavaler.
Farcas a studiat liceul de muzica in 1956, iar din 1962 pana in 1967 a urmat Facultatea de Interpretare, la Academia de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.
In 1960, s-a angajat la Ansamblul “Maramuresul” din Baia Mare si din 1962 a preluat Ansamblul “Martisorul” al Casei de cultura a studentilor din Cluj-Napoca.

De-a lungul anilor, Dumitru Farcas a obtinut numeroase premii. Amintim Premiul I si titlul de laureat al concursului din cadrul Festivalului Mondial al Tineretului si Studentilor, Helsinki (1962); Discul de aur decernat de Academia “Charles Cros” din Paris (1972); Premiul Ethnos (1991) sau Premiul I la Festivalul International de la Bruxelles (1999).

Vezi si

Unul dintre cei mai vechi corespondenți ai Pro TV, reținut pentru act sexual cu un minor

Corespondentul postului Pro TV în judeţul Dâmboviţa Marius Buga (42 de ani), unul dintre cei …