Sunday , January 29 2023

5.000 de dolari de persoană – taxa cerută de o călăuză pentru trecerea în România a ucrainenilor care fug de înrolare

Un cetățean ucrainean în vârstă de 37 de ani care locuiește în zona montană – raionul Vijnițea – din regiunea Cernăuți a pus la cale o rețea infracțională de introducere ilegală în România a unor cetățeni ucraineni care erau vizați de înrolarea în Forțele Armate.

Trecerea peste granița de stat a Ucrainei în țara noastră se făcea contra cost, el estimându-și serviciile de „cărăușie” la 5.000 de dolari SUA de persoană. Şi a găsit persoane care doreau să plece în străinătate prin intermediul rețelei Telegram, unde a postat mesaje despre data, ora și locul întâlnirii.

La 28 martie, în limitele administrative ale satului Serhii (în apropiere de Putila), a fost demascat împreună cu trei cetățeni ai Ucrainei în vârstă de recrutare în timpul unei tentative de trecere ilegală a frontierei de stat în România. În timpul reținerii, bărbatul a fost găsit fără arme și muniție fără permis. Problema sesizării acestuia cu privire la suspiciunea și alegerea unei măsuri de reținere este în prezent în curs de rezolvare. (D.P.)

 

Vezi si

CNSU decretează stare de alertă în județul Vrancea din cauza zăpezii

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decretat, sâmbătă, stare de alertă în județul Vrancea …