Thursday , June 24 2021

45 de poliţişti de frontieră şi vameşi din vestul tarii au fost reţinuţi

45 de poliţişti de frontieră şi vameşi de la vămile şi sectoarele de poliţie de frontieră din Caraş-Severin şi Timiş au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, informează DNA.
Astfel, primul lot de poliţişti şi vameşi implicaţi în contrabanda cu ţigări este format din 15 persoane, între care 11 lucrători de poliţie de frontieră-trei ofiţeri şi opt agenţi, şi patru lucrători vamali, care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Naidăş, judeţul Caraş-Severin.
Celelalte două loturi de poliţişti de frontieră şi vameşi, în total 33 persoane, care sunt cercetate penal de DNA provin de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Moraviţa, Sectorul Poliţiei de Frontieră (SPF) Deta, PTF Foeni din cadrul SPF Cruceni, toatre structurile aparţinând Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Timiş.
În aceeaşi cauză, se efectuează cercetări penale şi faţă de şeful Postului de Poliţie Moraviţa, Ion Alin Caramatrac, dar şi faţă de comisarul de poliţie Ioan-Cornel Popa, şef de tură la PTF Foeni, agentului de poliţie de la SPF Deta, Mihai Adrian Şutea, şi agenţilor de la PTF Foeni şi Andrei Ţăpârdea, Constantin Moaleş. În acelaşi dosar, mai sunt cercetaţi şi 4 lucrători vamali de la Biroul Vamal Moraviţa, respectiv Sorin Chirculescu, Claudiu Uiuiu, Velimir Stoian şi Cristian Braga.
Alte două persoane sunt cercetate penal în acest caz pentru trafic cu ţigări.
Toţi cei 48 de poliţişti de frontieră şi vameşi cercetaţi penal de DNA sunt învinuiţi de comiterea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi aderare la un grup infracţional organizat.
Faţă de 45 dintre aceste persoane, procurorii anticorupţie au luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore iar la aceeaşi dată urmează să fie prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
În acelaşi timp, faţă de cinci învinuiţi, respectiv Lucian Duduman, Ioan Marian Darie, Gheorghe Verdeţ, Emil Turlea şi Dumitru Bratosin, procurorii au propus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile. (sursa: realitatea.net)

Vezi si

Cum se poate trata la spital privat un pacient asigurat în sistemul public, plătind contribuția

De la 1 iulie intră în vigoare contribuția personală pentru serviciile medicale oferite de furnizorii …