Sunday , April 21 2024

Încă un român din Cernăuți mort pe front în războiul din Ucraina

În luptele pentru apărarea Ucrainei a murit încă un militar de origine română. Este vorba despre Denis Moraraș de 33 de ani, originar din suburbia Roșa Stânca a orașului Cernăuți, informează bucpress.eu.

Despre decesul eroului a comunicat administrația Liceului Nr.6 „Alexandru cel Bun” din Cernăuți, instituție de învățământ pe care o absolvise Denis.

„A plecat în eternitate la vârsta de 33 ani… În luptele împotriva agresorului rus și-a dat viața românul din Cernăuți (suburbia Roșa Stânca), fostul absolvent al instituției noastre de învățământ Denis Moraraș. Este o pierdere ireparabilă pentru familie, rude și toți acei ce l-au cunoscut. Luminoasă îi este amintirea, eternă — fapta lui eroică. Administrația liceului Alexandru cel Bun, cadrele didactice, părinții și elevii exprimă sincere condoleanțe familiei și rudelor îndurerate”, se spune în comunicatul liceului publicat pe Facebook.

Denis Moraraș va fi condus pe ultimul drum vineri, 10 iunie, la orele 12.00. Eroul  va fi înmormântat pe Aleea Gloriei din Cimitirul Central al orașului Cernăuți (Hodilău). (www.bucpress.eu)

Vezi si

Tablou furat dintr-o galerie de artă britanică, estimat la două milioane de euro, găsit în România după patru ani

Un tablou estimat la 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Oxford, în 2020, …