Saturday , May 25 2024

1,25 miliarde de euro din fonduri UE pentru eficienţa energetică a blocurilor: 90% bani europeni, 7% buget local, 3% asociații de proprietari

1,25 de miliarde de euro din fonduri europene se vor folosi pentru creşterea eficienţei energetice a blocurilor, se arată într-un proiect de ordonanță care este discutat luni în ședință de Guvern.

“În agenda de astăzi avem un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care sprijinim creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe. Este o măsură pe care o considerăm ca fiind complementară la deciziile pe care le-am luat deja în acest sens şi care este foarte binevenită în actualul context, în care căutăm să adoptăm măsuri cât mai aplicate pentru creşterea eficienţei energetice şi, desigur, economisirea energiei. Prin ordonanţa de astăzi asigurăm finanţarea acestor proiecte în procent de 90% din fonduri nerambursabile, fonduri europene. Din cele 10 procente rămase, 7% vor fi acoperite din bugetele locale, iar procentul de maxim 3% va fi acoperit de către asociaţiile de proprietari”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a reamintit că prin Ministerul Dezvoltării se derulează deja şi alte măsuri pentru creşterea eficienţei energetice, precum “Valul renovării”, pentru care sunt alocate aproximativ 5,5 miliarde de euro. “Sunt convins că prin toate aceste demersuri pe care le adoptăm vom contribui la îndeplinirea obiectivelor din programul de guvernare, din PNRR. Şi, în mod deosebit, trebuie să subliniem că dorim să luăm decizii astfel încât fiecare cetăţean, fiecare autoritate locală să resimtă efectul pe care aceste fonduri de care dispunem le produc la nivelul fiecărui cetăţean, la nivelul fiecărei localităţi din ţara noastră”, a spus premierul, citat de Digi24.

 

Vezi si

Fetiţă de 8 ani, găsită ucisă la marginea unui sat din Botoșani. Jandarmi și polițiști din Suceava ajută la depistarea autorului

O fetiţă de 8 ani dispărută de vineri seara, după ce a plecat la o …