Tuesday , May 21 2024
Breaking News

12 cadre didactice din Pașcani au ratat Titularizarea pentru că trenurile care îi duceau la Iași au avut întârziere

12 cadre didactice din Pașcani au ratat concursul de Titularizare pentru că trenurile cu care urmau să ajungă la Iași au avut întârziere. Deși dascălii au întâziat doar 5 minute la intrarea în sala de examinare, nu au mai fost primiți. “Nu cred că ar fi fost vreo problemă dacă ar fi fost primiţi”, a spus președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar, filiala Iași, pentru Radio Iași.

Potrivit metodologiei, intrarea în săli a candidaților la concursul național de titlularizare s-a putut face între orele 07:00-08:00. Din cauza întârzierii trenurilor, 12 cadre didactice din Pașcani nu au mai fost primite în sala de examaniare. “Au ajuns la acest centru de examen undeva la ora 08:05. Din ceea ce mi-au transmis domnii profesori, azi dimineaţă trenul care venea de la Timişoara spre Iaşi avea o întârziere de 60 de minute. Prin urmare, trebuiau să urce în trenul personal, care ar fi trebuit să ajungă în Iaşi în jurul orei 07:50. Şi acesta a întârziat 5 minute. Au coborât din tren la ora 07:55, iar în jurul orei 08:05 – 08:10 erau la centrul de examen, unde nu au mai fost primiţi. Apreciem că, deşi metodologia prevede că trebuiau să fie în centru la ora 07:00 şi cel mai târziu la ora 08:00, nu cred că ar fi fost vreo problemă dacă ar fi fost primiţi, având în vedere circumstanţele date, cu atât mai mult cu cât plicurile cu subiectele au fost deschise după ora 08:30”, a declarat preşedintele filialei ieşene a Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Laviniu Lăcustă pentru Radio Iași.

Potrivit IȘJ Iași, membrii comisiei centrului de examinare nu au făcut altceva decât să respecte prevederile regulamentului. “Procedura acestui concurs – concurs, nu examen – prevede că intrarea în sală a candidaţilor se face între orele 07:00 şi 08:00, cel târziu ora 08:00. Această prevedere este pentru a asigura corectitudinea acestui examen”, a declarat, pentru sursa citată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Antonina Bliorţ.

 

Vezi si

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, sărbătoriţi astăzi în Biserica Ortodoxă

Biserica Ortodoxă îi sărbătoreşte astazi pe Sfântul Împărat Constantin cel Mare şi pe mama sa, …