Sorina Pintea, reținută pentru 24 de ore. A fost  prinsă în flagrant în timp ce ar fi luat mită o sumă mare de bani

29/02/20 ora:8:08am

UPDATE 2:  Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a fost reținută, sâmbătă dimineața, de procurorii anticorupție, ea fiind suspectată că luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), fostul ministru, actual manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, din județul Maramureș, Sorina Pintea ar fi primit mită pentru a acorda un contract de achiziție publică.

„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială”, anunță, sâmbătă dimineața, DNA.

Pintea ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite. „În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, mai arată procurorii DNA. În cursul zilei de sâmbătă, Sorina Pintea va fi dusă la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

UPDATE: Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a ajuns sambata dimineata in jurul orei 7.00 la sediul DNA din Capitală, informeaza Digi 24. Ea dă acum explicații în fața procurorilor. Ar fi fost prinsă în flagrant, la Baia Mare, în timp ce lua mită. Ancheta vizează un contract cu echipamente medicale pentru combaterea coronavirusului.

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, ar fi fost prinsă în flagrant vineri dupa-amiaza de procurorii DNA. Pintea este acuzată că ar fi luat mită o sumă mare de bani într-un contract de achiziții. Ea a fost adusă la București în cursul nopții pentru a fi audiată și este posibil ca la sfârșitul audierilor să fie reținută.

Perchezițiile în biroul fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, în prezent manager al Spitalului din Baia Mare, au fost  făcute în urma unui flagrant care vizează achiziții publice. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că în biroul fostului ministru ar fi fost găsiți 120.000 de lei.

Surse judiciare au declarat că Sorina Pintea a fost prinsă în flagrant.

„Este vorba despre un dosar care vizează unele achiziții publice. Dosarul este al Structurii Centrale”, au declarat sursele citate. Se pare că flagrantul este în legătură cu o presupusă mită în valoare de 120.000 lei, sumă găsită în biroul Sorinei Pintea.

Aceleași surse arată că perchezițiile încă sunt în desfășurare la spital și este foarte posibil ca Pintea să fie adusă la audieri la București. La acest moment nu se poate preciza dacă în dosar mai sunt implicați și alți angajați ai unității medicale.

Vineri seara, in jurul orei 22.00, fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a fost luată de la Baia Mare, după 10 ore de percheziții și audieri, și este dusă la București, pentru a fi audiată de procurorii DNA din cadrul Structurii Centrale, au declarat surse din anchetă.

Sorina Pintea a fost ridicată în baza unui mandat de aducere și este dusă la București, unde va fi audiată de procurorii Structurii Centrale. Fostul ministru și organele anchetă au pornit spre Capitală în jurul orei 22.00.

„La Structura Centrală se vor desfășura activitățile de urmărire penală în continuare”, au precizat sursele citate.