Viitorul sezon al Ligii a III-a  va debuta pe data de 24 august

15/06/19 ora:5:54am

Foresta, Bucovina Rădăuți și Şomuz Fălticeni vor evolua în seria întâi, alături de alte 13 echipe, printre care s-ar putea regăsi și Viitorul Liteni, dacă trece de Ozana Târgu Neamț la barajul de promovare

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat joi programul competițional al Ligii a III-a – sezonul 2019/2020. Astfel, viitoare ediție de campionat va debuta pe data de 24 de august 2019 și va aduna la start 80 de echipe împărțite în cinci serii geografice.

Foresta Suceava, Bucovina Rădăuți, Şomuz Fălticeni vor evolua în seria întâi, alături de Aerostar Bacău, retrogradată din Liga a II-a, alături de șapte-opt echipe rămase din sezonul trecut, plus alte patru-cinci câștigătoare de baraje, printre care ar putea fi și Viitorul Liteni.

N Posibila componență a Seriei I:

 1. Aerostar Bacău
 2. Bucovina Rădăuți
 3. Oțelul Galați
 4. Ştiința Miroslava
 5. Foresta Suceava
 6. CSM Focșani
 7. Metalul Buzău
 8. Sporting Liești
 9. Ceahlăul Piatra Neamț
 10. Şomuz Fălticeni
 11. FC Botoșani II
 12. AS Hușana Huși
 13. CSM Bacău / Viitorul Albești Botoșani
 14. Viitorul Liteni / Ozana Târgu Neamț
 15. Dunărea de Jos Galați / Team Săgeata Botoșani
 16. Mausoleul Mărășești Vrancea sau KSE Târgu Secuiesc

La sfârșitul viitorului sezon, prima clasată va promova în Liga a II-a, în vreme ce ultimele cinci clasate, plus cea mai slabă echipă de pe locul 12, vor retrograda în campionatele județene.

Viitorul Liteni este prima echipă care va intra în competiție în sezonul 2019/2020, echipa condusă de Demis Maranda și Cătălin Holca urmând să evolueze pe 31 iulie în primul tur al Cupei României. (Dănuț CHIDOVET)