Friday , April 26 2024

Universitatea tinteste victoria in duelul studentesc de la Cluj

N “`n ultimii ani, Clujul a fost ca un teren blestemat pentru noi. Nu am reu[it s\ c=[tigam niciodat\ acolo nici m\car un punct”, a spus extrema R\zvan Gavriloaia, `naintea meciului de m=ine, programat cu `ncepere de la orele 17.00, `n sala “Horia Demian” n portarul Bogdan Pralea sper\ c\ sucevenii s\ recupereze sub dealul Feleacului cele dou\ puncte pierdute `n runda trecut\, `n jocul de acas\ cu UCM Re[i]a n Mihu] Pancu se a[teapt\ ca ardelenii s\ aib\ parte de un arbitraj favorabil `n meciul contra Universit\]ii, brigada delegat\ la aceast\ `nt=lnire fiind cea format\ din buzoienii State/Pavel

Universitatea evolueaz\ m=ine, cu `ncepere de la orele 17.00, `n fieful grup\rii “U” Transilvania Cluj, `n duelul “studen]esc” al etapei a VII-a din cadrul Ligii Na]ionale de handbal masculin.
De[i tradi]ia confrunt\rilor directe disputate `n sala “Horia Demian” este net favorabil\ ardelenilor, handbali[tii suceveni sper\ s\ treac\ peste acest complex [i s\ recupereze sub dealul Feleacului cele dou\ puncte pierdute `n etapa trecut\, `n meciul de acas\ cu vicecampiona UCM Re[i]a. “`n ultimii ani, Clujul a fost ca un teren blestemat pentru noi. Nu am reu[it s\ c=[tigam niciodat\ acolo nici m\car un punct. Mereu am pierdut la o diferen]\ foarte mic\. Ar fi momentul s\ trecem de aceste experien]e pe care le tr\im an de an `n meciurile din deplasare cu U Transilvania”, a declarat, `ntr-o conferin]\ de pres\ sus]inut\ ieri, extrema dreapt\ R\zvan Gavriloaia, care a precizat c\ sucevenii trebuie s\ se concentreze foarte bine la finalizare pentru a putea trece de ap\rarea agresiv\ a gazdelor.
La r=ndul s\u, portarul Bogdan Pralea a subliniat c\ principalul atuu al ardelenilor este reprezentat de masiva lor linie de 9 metri, una care i-a ajutat s\ urce pe locul 3 `ntr-un clasament virtual al celor mai bune ofensive din Liga Na]ional\. “Forma]ia clujean\ are `n componen]a juc\tori masivi, punctul lor forte fiind linia de 9 metri, dovad\ c\ sunt pe locul 3 `ntr-un clasament al celor mai bune atacuri din Liga Na]ional\. S\ nu uit\m c\ `n acest sezon au c=[tigat cu T=rgu Jiu la o diferen]\ de 13 goluri. Sper `ns\ c\ s=mb\t\ s\ facem un meci mai bun dec=t cel de acas\ cu Re[i]a [i s\ reu[im s\ recuper\m din punctele pierdute”, a spus Bogdan Pralea.
De aceia[i p\rere este [i interul M\d\lin }u]u, care a precizat c\ “U” Transilvania exceleaz\ `n primul r=nd la capitolul fizic. “Au o for]a de aruncare de la 9 metri foarte bun\. Fiind masivi, se bazeaz\ mult pe jocul `n for]\. Noi vom `ncerca `ns\ s\ le punem probleme [i s\ aducem cele doua puncte la Suceava pentru c\ avem mare nevoie de ele”, a declarat M\d\lin }u]u.
Mihu] Pancu se asteapt\ ca ardelenii s\ aib\ parte de un arbitraj favorabil `n partida de m=ine, un aspect remarcat de actuala extrema dreapt\ a sucevenilor `n precedente jocuri disputate sub dealul Feleacului. “Ei au acas\ un arbitraj foarte bun. Cu toate echipele cu care am fost la Cluj, era greu sa c=[tig\m. ~n plus, au o echip\ bun\, cu o ap\rare solid\, dar care are [i punctele ei slabe pe care vom `ncerca s\ le g\sim [i s\ ne `ntoarcem acas\ cu o victorie”, a spus Mihu] Pancu.
Partida dintre “U” Transilvania Cluj [i Universitatea Suceava va fi condus\ de o brigad\ de arbitrii format\ din Marian State [i Vasile Pavel, ambii din Buz\u. ~n campionatul trecut, ardelenii s-au impus `n jocul disputat `n Sala “Horia Demian” cu scorul de 30-29.

N Etapa a VII-a:

Ast\zi:
HC Odorhei – Dinamo Bra[ov
M=ine:
Minaur Baia Mare – Pandurii T=rgu Jiu
CSM Satu Mare – Steaua Bucure[ti
UCM Re[i]a – CSM Bucure[ti
“U” Transilvania Cluj – CSU Suceava
Duminic\:
Politehnica Timi[oara – CSM Oradea
{tiin]a Bac\u – HCM Constan]a

N Pralea, ocolit de selec]ionerul echipei na]ionale

Bogdan Pralea a avut parte de o prezen]\ episodic\ `n tricoul echipei na]ionale. Chiar dac\ Universitatea are `n acest moment cea mai bun\ defensiv\ din Liga Na]ionala, cu o medie de 26,8 goluri `ncasate `n primele [ase meciuri disputate `n acest sezon, goalkeeperul “studen]ilor” nu se reg\se[te `n lotul cu care tricolorii vor ataca turneul de meciuri amicale din cadrul Trofeului Carpa]i, compe]itie programat\ `n perioada 21-23 octombrie la Oradea, selec]ionerul Vasile St=ng\ miz=nd pentru aceasta ac]iune, la capitolul portari, pe trioul format din Mihai Popescu (HCM Constan]a), Ionu] Ciobanu (Pandurii Târgu Jiu) [i Ionu] Irimu[ (UCM Re[i]a). (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …