Saturday , April 27 2024

Universitatea a c=stigat duelul european cu Potaissa Turda

Echipa sucevean\ s-a impus asear\, `n fa]a ardelenilor, cu scorul de 37-34 (22-17), `ntr-un meci cont=nd pentru etapa a XV-a din cadrul Ligii Na]ionale de handbal masculin n extremele Alin Ro[u (7 goluri) [i R\zvan Gavriloaia (6 goluri) au fost cei mai eficien]i juc\tori din tab\ra “studen]ilor” n `n urma acestei victorii, Universitatea a urcat pe locul 4 al clasamentului, la un singur punct de podium

Universitatea a bifat a patra victorie consecutiv\ `n Liga Na]ional\, dup\ ce s-a impus asear\, `n sala LPS, cu scorul de 37-34, `n fa]a celor de la Potaissa Turda, `ntr-un meci cont=nd pentru etapa a XV-a.
Aflate `n lupta direct\ pentru un loc de cupa european\, cele dou\ forma]ii au imprimat un ritm alert `nc\ din debutul jocului, iar dup\ zece minute `n care s-a jucat cu garda jos de ambele p\r]i, tabela de marcaj indica egalitate, scor 7-7. Venit\ la Suceava din postura de revela]ie a actualului sezon, Potaissa nu s-a ferit s\ intre `n jocul `n vitez\ al “studen]ilor”, iar pe fondul golurile semnate de Dediu pe contraatac, gruparea ardelean\ a luat un avans de trei reu[ite la jum\tatea reprizei `nt=i, scor 12-9. Trupa preg\tit\ de Leonard Bibirig a replicat imediat, reu[ind s\ restabileasc\ egalitatea `n urma unei sarje de trei goluri consecutive, `ncheiat\ de Ro[u pe contraatac. Echilibrul s-a rupt `n ultimele zece minute ale primei p\r]i, c=nd Universitatea s-a dovedit mai precis\ la finalizare [i a intrat la pauz\ cu un avantaj confortabil de cinci reu[ite, scor 22-17.
Oaspe]ii au revenit `n c\r]i `n debutul reprizei secunde, c=nd au profitat de o scurt\ perioad\ de superioritate numeric\ `n teren [i s-au apropiat la doar trei lungimi pe tabel\, scor 23-20. Echipa sucevean\ a sc\pat `ns\ repede de emo]ii, iar pe fondul paradelor lui {elaru [i a trasoarelor expediate de C=ntec, gazdele au intrat `n minutul 45 cu un ecart de [ase lungimi, scor 31-25. Mai mult, peste doar trei minute, Tu]u a dus scorul la 33-26 cu un trasor de la zece metri, stabilind [i diferen]a maxim\ `nregistrat\ `ntre cele dou\ echipe pe parcursul `nt=lnirii de ieri. Ceva mai proaspe]i, ardelenii au avut [ansa de a revini `n joc cu trei minute `nainte de final, dar s-au lovit de interven]ia lui Andrei, care a p\strat scorul de 36-32, dup\ ce a parat o aruncare de la [apte metri. Dup\ aceast\ faz\, “studentii” au gestionat perfect ultimele atacuri, Gavriloaia `nchizand tabela la scorul de 37-34 `n favoarea gazdelor, `n urma unei ac]iuni personale.
Universitatea Suceava: {elaru, Andrei – Ro[u (7 goluri), Gavriloaia (6), Acatrinei (5), C=ntec (5), {old\nescu (4), Mitrea (4), Besarab (3), Tu]u (2), Amih\esei (1), Petrea, Schroeder, Cadar, Matei, Sandu.
Potaissa Turda: Szabo – Dediu (8 goluri), Munea (5), Vizhbovskyy (5), C=mpan (4), R. Marian (3), Savic (3), {tef (2), Ignat (2), Pavel (2).
“Am `nt=lnit un adversar puternic, motivat, care a f\cut meciuri mari `n acest sezon. Ne era foarte fric\ de aceast\ partid\, pentru c\ am intrat euforici [i pu]in obosi]i dup\ jocul din Cupa Challenge. A reie[it un meci echilibrat, cu r\sturnari multe de scor, dar `n care am sesizat c\ unii dintre jucatorii noa[tri nu `[i doreau dec=t s\ se termine c=t mai repede”, a declarat antrenorul Leonard Bibirig, la finalul jocului.
~n urma victoriei de ieri, a patra consecutiv\ `n 2012, Universitatea a urcat pe locul 4 al clasamentului, la un singur punct de podium.

Rezultatele etapei a XV-a:

Politehnica Timi[oara – Pandurii T=rgu Jiu 32-28
HC Odorhei – HC Cara[ Severin 28-26
Dinamo C\l\ra[i – Steaua Bucure[ti 35-26
{tiin]a Bac\u – “U” Transilvania Cluj 37-20
HCM Constan]a – CSM Ploie[ti 37-25
CSM Satu Mare – CSM Bucure[ti 25-28
Universitatea Suceava – Potaisa Turda 37-34

~n urm\toarea etap\ de campionat, Universitatea va evolua miercurea viitoare pe terenul celor de la Steaua Bucure[ti. P=n\ atunci `ns\, forma]ia sucevean\ va avea un intermezzo european, ast\zi urm=nd s\ plece spre Croa]ia, unde s=mb\t\ va disputa returul cu RK Bjelovar, cont=nd pentru optimile de final\ ale Cupei Challenge. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …