Monday , May 6 2024

Un mare campion olimpic a dezvaluit ca e homosexual. Delegatia americana de la JO de la Soci, condusa de doi sportivi gay

brian boitano

Brian Boitano, medaliat cu aur la patinaj artistic la Jocurile Olimpice din 1988 de la Calgary, și-a anunțat homosexualitatea după ce a fost numit în delegația oficială ce va reprezenta Statele Unite la Soci, în februarie 2014.

“A fi homosexual este doar o fațetă a personalității mele”, a declarat fostul patinator care a refuzat întotdeauna în trecut să abordeze în mod public orientarea sa sexuală.

El a precizat că este “mai presus de toate un atlet american, mândru de a trăi într-o țară ce promovează diversitatea, deschiderea și toleranța”.

Rusia a fost criticată puternic după recenta adoptare a unei legi ce pedepsește cu amendă și închisoare “propaganda” homosexuală în fața minorilor. Unii chiar au chemat la boicotarea acestor Jocuri, amintește AFP.

La Soci, Brian Boitano va conduce delegația americană alături de fosta campioană de tenis Billie Jean King, care a recunoscut deschis că este lesbiană, fiind și o veche combatantă pentru egalitate de tratament între homosexuali și heterosexuali.

Vezi si

Bucovina Rădăuți și-a asigurat prezența la barajul de promovare în Liga a II-a

Bucovina Rădăuți și-a asigurat și din punct de vedere matematic prezența la barajul de promovare, …