Friday , April 26 2024

Un fost coleg a lui Dorin Goian la Palermo, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare pentru legături cu mafia

Fabrizio Miccoli, fost coleg la Palermo cu suceveanul Dorin Goian, în perioada 2009-2011, a fost condamnat definitiv la trei ani și jumătate de închisoare pentru extorcare într-un cadru mafiot, informează miercuri AFP.

Curtea de casație a validat marți seară această condamnare pronunțată în 2017 și deja confirmată prima oară în apel în ianuarie 2020 împotriva fostului jucător, în vârstă acum de 42 de ani, care a avut zece selecții la națională în 2003 și 2004.

“Condamnarea în apel este definitivă”, a confirmat miercuri Curtea pentru AFP.

Faptele datează de la începutul anilor 2010, când Miccoli evolua la Palermo. El a fost acuzat că a angajat pe cineva pentru a recupera o sumă importantă de la proprietarul unei discoteci, pentru un membru al clubului.

Nu a fost pronunțată nicio sentință alternativă. Fostul jucător s-a prezentat miercuri la un penitenciar din Rovigo (regiunea Veneto) pentru a începe să-și ispășească pedeapsa, au anunțat La Gazzetta dello Sport și La Repubblica.

“Sunt un fotbalist, nu un mafiot, sunt împotriva ideilor mafiei”, a asigurat Miccoli, cu ochii în lacrimi, într-o conferință de presă din 2013, de la care Gazzetta a redifuzat miercuri imagini.

Cazul lui Miccoli a servit mai ales la ilustrarea lucrărilor comisiei parlamentare antimafia, în decembrie 2017, denunțând o “osmoză” tot mai profundă între criminalitate, inclusiv cea legată de mafia, și lumea fotbalului.

În atenția parlamentarilor au fost mai ales prieteniile dintre jucători și mafioți, ei menționând exemplul lui fotbal Miccoli.

În afară de Palermo, unde a devenit idolul fanilor, Miccoli a jucat un sezon la Juventus Torino (2003-2004), îmbrăcând și tricoul echipelor Perugia și Fiorentina. Fotbalistul cu peste 250 de meciuri în Serie A (103 goluri) a agățat ghetele în cui la sfârșitul lui 2015.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …