Saturday , April 27 2024

Ucraineanca refugiată în România în timpul războiului a ajuns în semifinale la Australian Open venind din calificări

Al treilea sfert de finală de pe tabloul feminin a adus victoria Dayanei Yastremska. Jucătoarea din Ucraina, clasată pe locul 93 WTA, a învins-o pe Linda Noskova, din Cehia (locul 50 WTA), scor 6-3, 6-4.Dayana Yastremska s-a calificat în semifinale, unde va juca împotriva învingătoarei din meciul Anna Kalinskaya – Qinwen Zheng.

Jucătoarea din Ucraina a ajuns în semifinale venind din calificări, ceea ce nu s-a mai întâmplat la Australian Open din 1978.

Opta Ace remarcă faptul că este a patra femeie care reușește în ultimii 40 de ani să ajungă în semifinale după ce a învins doar adversare din Top 50, după Gabriela Sabatini în 1994, Martina Hingis în 1997 și Dominika Cibulkova in 2014. Ea este a cincea jucătoare din istorie care vine din calificări și ajunge în semifinalele unui Grand Slam.

Yastremska (23 de ani) a venit în România împreună cu sora ei după izbucnirea războiului din Ucraina și a spus cuvinte frumoase despre țara noastră. “Traseul a durat patru ore pentru a ajunge la Dunăre, la frontiera cu România. Ne era frică de bombe şi să nu ne întâlnim cu tancurile ruseşti. Era o lungă coadă de maşini la frontieră şi am luat-o pe jos. Aici ne-am luat rămas bun de la părinţi, pentru că mama a rămas şi ea în cele din urmă. De cealaltă parte a frontierei ne-au aşteptat oameni buni, care ne-au dat să bem şi să mâncăm. Iar la Bucureşti am putut lua avionul spre Lyon”, a relatat Dayana Yastremska.

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …