Saturday , April 27 2024

Trei din patru. FCSB, Sepsi și Farul merg în turul 3 în Conference League. CFR, eliminată

FCSB a învins joi seara, pe teren propriu, scor 3-2, formaţia bulgară CSKA 1948 Sofia, în manşa secundă a turului al doilea preliminar din Conference League. FCSB s-a calificat în turul al treilea, unde îi va înfrunta pe danezii de la Nordsjælland.

Pe Stadionul Arcul de Triumf, într-un meci fără spectatori, FCSB a avut un gol anulat în minutul 8, la Şut, pentru o poziţie de ofsaid. Bucureştenii au deschis scorul în minutul 27. Compagno a pasat excelent cu călcâiul pentru Florinel Coman, acesa a centrat în careu şi Djokovic a marcat. În minutul 49 oaspeţii au egalat prin Pedrinho. Daskalov a înscris şi el în minutul 68 şi oaspeţii au preluat conducerea egalând scorul general. Însă, în minutul 82, Djokovic a reuşit dubla, după o pasă a lui Alexandru Băluţă. Scorul final, 3-2, a fost stabilit de Octavian Popescu, în minutul 90+1 şi FCSB va juca împotriva echipei daneze Nordsjælland.

Echipa Sepsi OSK a învins joi, pe teren propriu, cu scorul de 4-0 formaţia bulgară ŢSKA Sofia, în manşa a doua a turului secund preliminar din Conference League și s-a calificat în turul al treilea al competiţiei. În minutul 17, Marius Ştefănescu a fost faultat în careu de portarul Gustavo Busatto şi arbitrul albanez Hamiti Eldorjan a dictat penalti pentru gazde. A executat Cosmin Matei, care a deschis scorul. Sepsi a făcut 2-0 în minutul 70. Denis Ciobotariu a centrat, Cosmin Matei a reluat şi mingea a ajuns la Aganovic, care a înscris. Roland Varga a înscris pentru 3-0 în minutul 90, după o pasă de la Aganovic şi Alimi a stabilit scorul final în minutul 90+5, din penalti.

Farul Constanţa a învins și ea joi, dar în deplasare, scor 3-2, formaţia armeană FC Urartu, în manşa secundă a turului al doilea preliminar din Conference League. Farul s-a calificat pentru turul al treilea preliminar. Constănțenii au primit gol în minutul 11, când gazdele au marcat prin Nana Antwi. Armenii au fost periculoşi pe parcursul întregii reprize. Partea secundă a început la fel de prost pentru elevii lui Hagi, care au primit gol în minutul 47, de la Leon Sabua. Însă Farul s-a trezit la 0-2, iar Alibec şi-a intrat în rol. Mai întâi a dat pasa pentru golul lui Nedelcu, din minutul 53, apoi a finalizat cu sânge rece, singur cu portarul în minutul 57, după o pasă excelentă venită de la Adrian Mazilu. Alibec a închis meciul în minutul 90+2, când a înscris din careu şi a stabilit scorul final, Urartu – Farul 2-3.

Echipa CFR Cluj a fost învinsă joi, în deplasare, scor 1-2, de către Adana Demirspor, în manşa secundă a turului al doilea preliminar din Conference League şi a fost eliminată din cupele europene. Bîrligea a şutat pe lângă poartă, din poziţie bună, în minutul 28, iar gazdele au deschis scorul în minutul 43, când a înscris David Akintola. În partea secundă, în minutul 62, arbitrul belgian Nathan Verboomen a acordat penalti pentru CFR şi l-a eliminat pe francezul Gravillon. Publicul a protestat, iar fanii au început să arunce cu obiecte pe teren, apoi jucătorii celor două echipe s-au încăierat în jurul punctului de la 11 metri din careul Adanei şi arbitrul a fost nevoit să împartă cartonaşe galbene şi să ceară celor doi căpitani de echipă să-şi stăpânească jucătorii. Vasile Mogoş a executat tare şi a marcat în minutul 68 din penalti, aducând egalarea. Adana a marcat golul victoriei şi al calificării în minutul 90+4, prin Cherif Ndiaye, care a rămas singur cu portarul Sava.

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …