Saturday , April 27 2024

Tenismena Daria Kasatkina, locul 8 WTA, ar putea fi declarată de Rusia „agent străin”

Cea mai valoroasă tenismenă a Rusiei în acest moment, Daria Kasatkina (8 WTA), ar putea fi declarată de politicienii de la Moscova drept ”agent străin”, lucru care îi pune în pericol securitatea. Roman Teryushkov, deputat în Duma de Stat, a solicitat Ministerului Justiției din Rusia ca Daria să fie pedepsită pentru declarațiile și acțiunile sale anti-război.

Ea s-a declarat ferm, de la bun început, împotriva invaziei Rusiei în Ucraina prin interviuri și mesaje pe rețelele sociale.

“Kasatkina a criticat public acțiunile autorităților din Rusia, având rezidență permanentă în afara Rusiei. Prin urmare, ea vrea să-și demonstreze distanțarea față de societatea rusă. Această acțiune este coordonată de agențiile străine”, a spus deputatul rus, citat de ziare.com.

Rușii vor ca Daria Kasatkina să fie declarată ”agent străin”, un statut în urma căruia va avea de suferit mai multe restricții, inclusiv de intrare în țara natală.

Pe lângă faptul că s-a opus războiului, Daria Kasatkina a anunțat recent că e lesbiană și că se iubește cu o patinatoare, în condițiile în care acest subiect este unul tabu în Rusia și pedepsit de noua lege.

 

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …