Friday , April 26 2024

Tenis. Finală surpriză la Turneul Campioanelor. Lidera mondială, Iga Swiatek, eliminată în semifinale

Belarusa Arina Sabalenka 97 WTA) a produs surpriza la Turneul Campioanelor de la Fort Worth (Texas), la care participă cele mai bune 8 tenismene ale anului, reuşind să o elimine în semifinale pe poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial şi principala favorită, în faţa căreia s-a impus cu 6-2, 2-6, 6-1, într-o partidă disputată duminică.

Sabalenka (24 ani) s-a impus după două ore şi şapte minute de joc, obţinând prima sa victorie în cinci confruntări cu Swiatek de la debutul acestui sezon.

Belarusa, cap de serie numărul 7, o va avea ca adversară în finală pe jucătoarea franceză Caroline Garcia (cap de serie nr. 6), care a trecut în două seturi, 6-3, 6-2, de grecoaica Maria Sakkari, favorita numărul 5, în cealaltă partidă din penultimul act.

Garcia, care are în palmares 10 titluri WTA, poate deveni luni a doua reprezentantă a Franţei care câştigă Turneul Campioanelor, după Amelie Mauresmo în 2005.

Arina Sabalenka şi Caroline Garcia s-au înfruntat de patru ori până acum, scorul general fiind egal, 2-2. Finala Sabalenka – Garcia de la Turneul Campioanelor va începe marți dimineață, de la ora 04.00, în direct la DigiSport.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …