Saturday , May 4 2024

TAS da o lovitura Stelei: Obligata sa plateasca 800.000 de euro catre FCM Bacau

Steaua este obligată să achite 800.000 de euro, plus TVA, către FCM Bacău, conform deciziei de vineri a Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în cazul Eugen Baciu.

O clauză din înţelegerea încheiată între Steaua şi FCM Bacău (pe vremea când clubul era deţinut de Dumitru Sechelariu), prinvind transferul fundaşului Eugen Baciu, prevedea că formaţia bucureşteană trebuie să plătească 800.000 de euro grupării băcăuane dacă jucătorul devine liber de contract, aşa cum s-a întâmplat după şapte ani de contract cu Steaua.

Eugen Baciu şi-a încheiat contractul cu Steaua în 2011 şi s-a întors la Bacău. Comisiile sportive interne au dat dreptate Stelei, dar băcăuanii s-au adresat la TAS, unde au avut câştig de cauză.

Comitetul Executiv al FRF nu a putut pune în executare hotărârea TAS în cazul jucătorului Eugen Baciu deoarece Steaua a făcut recurs, atacând decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Vineri, 8 martie, TAS a dat încă o dată dreptate clubului din Bacău.

La suma 800.000 de euro se adaugă 40.000 de euro penalităţi.

“Am trimis actele la FRF şi aşteptăm punerea în aplicare a deciziei TAS. Aveam documentele de câteva zile, dar am amânat acţiunea pentru a nu tulbura apele înainte de meciul pe care Steaua l-a jucat cu Chelsea”, a declarat Daniel Scânteie, preşedintele FCM Bacău.

Vezi si

Recolta Fântânele a produs surpriza etapei intermediare din Liga a IV-a

Recolta Fântânele a produs surpriza etapei intermediare, programată marți, de Sf. Gheorghe, în Liga a …