Monday , April 29 2024

Superfotbalist, gasit pe strada, mort de beat. “Ne temem de ce e mai rau pentru el”

gazza

Fostul internaţional englez Paul Gascoigne, în vârstă de 46 de ani, a fost găsit într-o stare îngrijorătoare de către trecători în faţa hotelului în care locuia.

Îngrijoraţi de faptul că “Gazza” zăcea doborât de alcool pe asfalt, trecătorii au chemat ambulanţa.

Fostul component al echipei naţionale de cricket a Angliei, Ronnie Irani, care a contribuit cu bani la internarea lui Gascoigne într-o clinică de dezalcoolizare din Statele Unite, a mărturisit că se teme de “ce e mai rău” în privinţa legendei fotbalului britanic.

“A recidivat puternic. Sper să îşi revină şi să lupte, dar este o problemă majoră dacă mai rezistă corpul lui. Sunt cazuri zilnice de oameni care mor din pricina dependenţei de alcool. Sperăm să nu se întâmple şi cu el”, a declarat Ronnie Irani. “Trebuie să încercăm toţi să îl salvăm, nu trebuie să renunţăm în privinţa niciunei persoane. Are şi probleme mentale, va fi foarte greu pentru el”, a mai precizat Irani.

gascoigneGascoigne a fost internat de nenumărate ori în clinici de dezalcoolizare, dar nu a reuşit să învingă dependenţa de alcool. Prima internare a avut loc în anul 2001, când Gascoigne, pe atunci la Glasgow Rangers, a fost trimis la clinica Meadows de managerul Walter Smith.

Paul “Gazza” Gascoigne a evoluat, pe parcursul carierei sale, la formaţii ca Newcastle United, Tottenham Hotspur, Lazio Roma, Glasgow Rangers sau Middlesbrough. În perioada în care a evoluat la Glasgow Rangers, Gascoigne a jucat şi împotriva echipei Steaua Bucureşti, în Liga Campionilor, marcând un gol în partida pe care “roş-albaştrii” au terminat-o la egalitate, 1-1, pe terenul scoţienilor.

În calitate de component al “naţionalei” Angliei, Gascoigne a jucat două semifinale la turnee finale, ambele contra Germaniei. Şi la Campionatul Mondial din 1990 din Italia şi la Campionatul European din 1996 din Anglia, “naţionala” engleză a fost eliminată la penalty-uri de Germania.

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …