Friday , April 26 2024

Suceveanca Lăcrimioara Perijoc va boxa pentru România la Campionatele Europene

Sportiva originară din Zamostea va urca în ring la categoria 54 de kilograme

Adrian Lăcătuș, antrenorul lotului de senioare, a declarat pentru Agerpres că a selecționat cinci pugiliste pentru Campionatele Europene de box feminin de la Budva (Muntenegru), din perioada 14-22 octombrie, în frunte cu suceveanca Lăcrămioara Perijoc, vicecampioana mondială, și Claudia Nechita, locul cinci la JO de la Tokyo, principale favorite la o medalie continentală.

”Patru dintre sportivele noastre au destul de multă experiență și încep cu Steluța Duță, pentru care va fi ultima competiție din cariera ei sportivă, apoi Lăcrămioara Perijoc, vicecampioană mondială în acest an, Claudia Nechita, o sportivă puternică, experimentată, care însă la Mondiale, după o fractură la mâna dreaptă, nu a putut face mare lucru. Dar acum este bine de tot. Loredana Marin, la primul an de senioare, a fost campioană europeană la tineret în 2020, chiar la Budva. Este o fată cu un viitor frumos. La 50 kg, Alexandra Gheorghe a cucerit medalia de argint la Europenele de junioare din Rusia, acum trei ani. A urmat o perioadă de pauză și ea este fata care nu are atât de multă experiență ca și celelalte. Noi mergem la Budva cu gândul la titlu, pentru că avem un lot compact și valoros. Federația a stabilit ca obiectiv una-două medalii. Obiectivul meu personal este cinci medalii. Nu pot să spun că mă duc acolo cu o fată care nu are șanse, pentru dacă nu avea șanse nu o duceam. Ele au șansa lor, sigur depinde și de norocul pe care îl au la tragerea la sorți. Dar dacă fac tot ce depinde de ele eu am încredere că pot face o figură destul de frumoasă”, a declarat Adrian Lăcătuș.

Steluța Duță, la 40 ani, veterana lotului feminin, cu trei titluri europene în palmares și trei medalii mondiale de argint are șansa de părăsi ringul cu o ultimă medalie din bogata ei carieră.

”Cu Steluța, care este la ultima competiție, am discutat foarte mult, că ar fi foarte frumos să iasă cu fruntea sus din activitatea sportivă. Ea oricum este antrenoare, am cooptat-o în colectivul tehnic, oricum după ce se lasă va beneficia și de premiere de la colegele ei. Dar de ce să nu iasă cu medalie, nu vreau să mă gândesc la culoare”, a spus Lăcătuș.

În pregătirea pentru Europene, lotul feminin a avut la București un stagiu comun de pregătire cu echipa Spaniei, dar fără meciuri oficiale.

Steluța Duță (categoria 48 kg/CSA Steaua), Alexandra Gheorghe (categoria 50 kg/CSM Slatina), Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg/CSA Steaua), Claudia Nechita (cat. 57 kg/CSA Steaua) și Loredana Marin (cat. 60 kg/CSA Steaua), însoțite de antrenorii Adrian și Mihaela Lăcătuș, vor face marți deplasarea la Europenele din Mediterranean Sport Center de la Budva, care se desfășoară la 12 categorii de greutate.

Perijoc este campioană europeană en titre, cucerind medalia de aur la ultima ediție a Europenelor 2019, disputată în Spania, în timp ce Nechita a ocupat locul cinci atunci.

La Alcobendas, România a participat cu șapte pugiliste și a cucerit o singură medalie, iar Lăcrămioara Perijoc a învins-o în finala cat. 54 kg pe rusoaica Karina Tazabekova.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …