Saturday , April 27 2024

Start lansat pentru Universitatea

N echipa preg\tit\ de Leonard Bibirig a devenit primul lider al Ligii Na]ionale, dupa ce s-a impus cu scorul de 34-22, pe terenul nou-promovatei CSM Oradea, in runda inaugurala a noului sezon n Ilies, Ciubotariu si Dediu au fost cei mai buni marcatori ai echipei sucevene in meciul de sambata

CS Universitatea a demarat `n tromb\ din blockstart-urile noului sezon al Ligii Na]ionale de handbal masculin. ~n primul meci oficial disputat `n aceast\ toamn\, echipa preg\tit\ de Leonard Bibirig s-a impus s=mb\t\, cu scorul de 34-22, pe terenul nou-promovatei CSM Oradea [i este lider al clasamentului cel pu]in p=n\ la jocul de miercuri cu CSM Satu Mare.

~ncurajat\ din tribunele s\lii “Antonio Alexe” de aproximativ 700 de spectatori, forma]ia bihorean\ a avut parte de un debut entuziasmant de meci, gazdele av=nd `n minutul 7 un avans de un gol pe tabela de marcaj, scor 6-5. Elanul or\denilor s-a taiat `ns\ repede `n fa]a plusului de experien]\ din tab\r\ “studen]ilor” suceveni, care au replicat prin cinci goluri consecutive la poarta ap\r\ta de Leu [i au preluat conducerea cu 10-6 dup\ primul sfert de or\ al meciului.

Odat\ ce [i-a intrat `n ritm, Universitatea a speculat din plin gre[elile din ap\rarea ardelenilor pe contraatac, iar p=n\ `n minutul 25 avantajul oaspe]ilor s-a m\rit la opt reu[ite scor 18-10. CSM Oradea a mai redus din handicap pe finalul primei reprize, pauza consemn=nd un avans de cinci goluri `n favoarea trupei lui Leonard Bibirig, scor 19-14.

Repriza secund\ a `nceput cu o serie de rat\ri de ambele par]i, niciuna dintre forma]ii nereu[ind s\ gaseasca drumul spre gol timp de cinci minute. “Alb-alba[trii” [i-au regalat `ns\ repede tirul, iar p=n\ `n minutul 44 au reu[it s\ se distan]eze din nou la [apte goluri pe tabela de marcaj, scor 24-17. De[i erau sc\pa]i de emo]iile victoriei, “studen]ii” nu au iertat nimic pe contraatac, unde Ilies [i Ciubotariu au prins o zi de excep]ie [i diferen]a s-a m\rit p=n\ la fluierul final la dou\sprezece goluri, scor 34-22 `n favoarea Universit\]ii.

Pentru Universitatea au evoluat: Pralea, Dr\ghici, Andrei – Ilie[ (7 goluri), Ciubotariu (6), Dediu (5), Gavriloaia (3), Matei (2), Bursuc (2), Adomnic\i (2), Mitrea (2), Pancu (2), Soldanescu (1), Tutu (1), Zvanciuc, Chiru].

N Etapa I:

Pandurii T=rgu Jiu – Steaua Bucure[ti 31-26

“U” Transilvania Cluj – CSM Bucure[ti  33-29

Minaur Baia Mare – {tiin]a Bac\u                     25-23

Politehnica Timi[oara – CSM Satu Mare         32-25

HC Odorhei – UCM Re[i]a                               31-30

CSM Oradea – Universitatea Suceava            22-34

Dinamo Bra[ov – HCM Constan]a                   27-32

N Ghervan: “Juc\torii merit\ felicita]i pentru rezultat [i pentru travaliul depus”

La finalul jocului de la Oradea, directorul tehnic al Universit\]ii, Petru Ghervan, a apreciat efortul de depus de “studen]i” [i a pus pu]inele gre[eli din jocul oaspe]ilor pe seama dorin]ei de a rezolva c=t mai repede soarta celor dou\ puncte. “Am f\cut un joc bun, `n care baie]ii au muncit mult. Au fost [i c=teva gre[eli din dorin]a de a rezolva c=t mai repede soarta partidei, dar una peste alta, juc\torii merit\ felicita]i pentru rezultat [i pentru travaliul depus. Dac\ dau totul din ei, cred c\ au `n]eles c\ pot bate pe oricine, iar `n caz contrar pot fi `nvin[i de orice echipa”, a spus Ghervan.

N Vom lupta pentru locul 5 cu HC Odorhei [i Universitatea Cluj

Managerul echipei sucevene a comentat [i rezultatele `nregistrate `n prima etap\, una la finalul c\reia Universitatea a devenit printr-o conjunctur\ favorabil\ liderul Ligii Na]ionale la golaveraj. “Pentru noi, `nfr=ngerea Re[itei la Odorhei nu reprezint\ o surpriz\, pentru c\ gazdele au demonstrat [i `n sezoanele trecute ca pe teren propriu pot bate pe oricine. C=t prive[te rezultatul dintre Minaur [i {tiin]a Bac\u, putem spune c\ va reprezinta un avantaj pentru noi abia c=nd vom c=[tiga la Baia Mare. Din punctul nostru de vedere vom lupta pentru locul 5 cu HC Odorhei [i Universitatea Cluj”, a completat Petru Ghervan, citat de siteul GazetaSV.ro.

~n etapa a doua a Ligii Na]ionale, Universitatea va primi pe teren propriu vizita celor de la CSM Satu Mare, `ntr-un meci programat miercuri, cu `ncepere de la orele 17.00, `n sala LPS. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …