Thursday , May 16 2024

Sporting îşi pune cei mai valoroşi jucători la dispoziţia Rapidului

Sporting - declaratii Gucianu

  “Ne gândim să oferim Rapidului tot sprijinul de care are nevoie. Aşteptăm să ia în pregătire toţi jucătorii pe care şi-i doresc de la noi”, anunţat managerul Ciprian Anton. Sporting a renunţat la finalul sezonului de toamnă la serviciile mijlocaşului Robert Gucianu (foto). In schimb, “alb-verzii” vor să-l reactiveze pe Florin Apetri

La fel ca în vară, divizionara a treia Sporting Suceava îşi pune cei mai valoroşi jucători la dispoziţia concitadinei Rapid. Managerul Ciprian Anton a anunţat că va stabili programul de pregătire şi va forma lotul pentru sezonul de primăvară în funcţie de doleanţele “ceferiştilor”.
“Noi aşteptăm ca Rapid Suceava să se reunească pe 15 ianuarie şi să-şi ia în pregătire toţi jucătorii pe care şi-i doresc de la noi. Dacă vor renunţa la anumiţi jucători iar pretenţiile acestora nu vor fi exagerate poate îi vom lua noi. În jurul datei de 20 ianuarie sperăm să începem şi noi pregătirile pentru că pe 27 sau 28 februarie vom avea deja primul meci oficial, la Rădăuţi. Deocamdată nu ne gândim la perioada precompetiţionala sau la cantonament, în primul rând ne gândim să oferim Rapidului tot sprijinul de care are nevoie şi apoi ne vom regrupa şi vom porni la drum”, a anunţat Ciprian Anton.
Managerul clubului Sporting a precizat că există câteva restanţe către jucători, dar situaţia nu este îngrijorătoare: “Mai avem două-trei restanţe, dar, faţă de alte cluburi, în mare parte ne-am făcut datoria. Săptămâna trecută am organizat o masă de final de an şi încercăm să îi răsplătim aşa cum putem, mai ales că pretenţiile lor financiare nu sunt exagerate. Lumea trebuie să înţeleagă că această echipă există pentru a da şanse copiilor să se afirme şi nu trebuie să îi ceară mai multe decât poate oferi. Dacă acestor copii li se dă posibilitatea să joace şi cheltuielile sunt minime, trebuie să încercăm să fim alături de ei. Când nu se va mai putea, nicio problemă, fiecare îşi va alege drumul pe care şi-l doreşte.”
Gucianu, primul jucător care pleacă
Cert este că Sporting nu va mai conta în partea a doua a sezonului pe serviciile mijlocaşului Robert Gucianu. “Singurul jucător de care ne vom despărţi în perioada aceasta este Gucianu, un copil de ‘93 de la Aerostar Bacău, care din păcate nu s-a integrat în echipa noastră. Având în vedere că este dinafara judeţului, îi vom da posibilitatea să meargă oriunde doreşte. În rest, vor rămâne aceiaşi jucători, mai puţin cei care ar fi doriţi la Rapid”, a mai spus Ciprian Anton.
Vor să-l reactiveze pe Apetri
După problemele pe care le-au avut în toamnă la mijlocul terenului, “alb-verzii” caută să se întărească în pauza competiţională cu un jucător de creaţie, iar în acest sens s-au orientat către Florin Apetri. În plus, divizionara a treia şi-ar mai dori un portar şi un atacant. “Vom încerca să-l readucem pe Florin Apetri. El s-a lăsat de fotbal, dar cred că ar putea veni, part-time, de câteva ori pe săptămână la noi ca să ajute aceşti copii, pentru că la mijlocul terenului suferim foarte mult. Vom încerca să aducem încă un portar pentru am stat într-un singur portar. Nu zic că Afloarei nu şi-a făcut datoria, doar că a avut evoluţii oscilante şi ne trebuie concurenţă 100%. Ne mai trebuie şi un atacant, pentru că băieţii din faţă să aibă concurenţă. În momentul în care ne vom reuni îi vom accepta pe toţi copiii care vor veni în probe, anul trecut am avut 36-38 de jucători la prima şedinţă de pregătire. Vom da şi telefoane în judeţ, pentru că avem jucători pe care i-am urmărit în Liga a IV-a şi a V-a”, a mărturisit managerul Sportingului. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

CSU Suceava a pierdut la mare luptă la Baia Mare și a rămas pe locul 7 înaintea ultimei etape a Ligii Naționale

Handbaliștii suceveni au cedat miercuri seară, pe terenul lui Minaur, cu scorul de 37-40, după …