Friday , April 26 2024

Sorana Cîrstea, calificată în turul al doilea la US Open. Set decisiv la zero, pentru româncă, în meciul cu Kudermetova

Sorana Cîrstea s-a calificat în runda a doua a turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova, cap de serie numărul 29, cu 7-6 (5), 3-6, 6-0.

Meciul dintre Cîrstea (31 ani, 39 WTA) și Kudermetova (24 ani, 31 WTA) a durat puțin peste două ore (2 h 02 min).

În primul set, Cîrstea a fost condusă cu 3-1 şi 4-2, dar a reuşit să întoarcă scorul, ratând o minge de set la 5-4, pentru ca apoi să se impună în tiebreak, informează Agerpres.

În setul al doilea, diferenţa a fost făcută de un break reuşit de Kudermetova la 4-3 în favoarea sa. Setul decisiv a fost controlat total de Sorana, care s-a impus cu 6-0, în 25 de minute.

Românca a avut 3 aşi şi 3 duble greşeli, iar Kudermetova 6 aşi şi 6 duble greşeli. Echilibru a existat şi la capitolul winners (30 Cîrstea, 31 Kudermetova), dar rusoaica a făcut mai multe erori neforţate (20-11).

Cîrstea şi-a asigurat un cec de 115.000 de dolari şi 70 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe americanca Shelby Rogers (28 ani, 43 WTA).

Doar Sorana Cîrstea şi Simona Halep sunt singurele jucătoare din România care au reuşit să treacă de primul tur la Flushing Meadows. Halep va juca miercuri cu Kristina Kucova (Slovacia).

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …