Saturday , April 27 2024

Şomuz și Foresta se înfruntă mâine pe stadionul Tineretului din Fălticeni

Primul derby sucevean din această primăvară se joacă de la ora 15.00, în cadrul etapei a XVII-a a Ligii a III-a. “Sper să obținem măcar un punct”, spus fălticenenii.  “Mergem acolo să câștigăm, să începem să legăm victoriile, dar pentru asta trebuie să fim serioși și să controlăm jocul încă din primele minute”, a replicat Selim Benachour

Şomuz și Foresta se înfruntă mâine, cu începere de la ora 15.00, pe stadionul Tineretului din Fălticeni, în primul meci direct între echipele sucevene programat în această primăvară în campionatul Ligii a III-a.

Aflată pe primul loc deasupra liniei retrogradării, trupa antrenată de Geo Stanca și Iulian Darabă speră să ciupească măcar un punct din meciul de mâine. “Ne așteaptă un meci dificil. Foresta este o echipă foarte bună, cu jucători experimentanți și care stă mult mai bine decât noi la capitolul pregătire fizică. Sperăm totuși să facem un joc bun și să obținem măcar un punct, mai ales că se anunță tribunele pline la acest prim derby sucevean din retur”, a declarat antrenorul Iulian Darabă.

De partea cealaltă, “galben-verzii” nu umblă cu jumătăți de măsură și spun că merg la Fălticeni cu gândul de a lega a doua victorie în retur. “Nu ne așteaptă un meci tocmai ușor. I-am bătut pe cei de la Fălticeni în amicale, dar acum va fi cu totul diferit. Mergem acolo să câștigăm, să începem să legăm victoriile, dar pentru asta trebuie să fim serioși și să controlăm jocul încă din primele minute”, a declarat antrenorul Selim Benachour, care este convins că vor fi destui suporteri de pe Areni care vor însoți Foresta la Fălticeni. “Am câștigat primul meci din retur, am lăsat o impresie bună și cred că mulți dintre suporterii noștri vor veni la Fălticeni, mai ales că sunt doar 25 de kilometri până acolo”.

Mateciuc: “Putem avea o serie de patru-cinci victorii”

La rândul său, căpitanul Paul Mateciuc consideră că Foresta poate lega patru-cinci victorii la începutul returului. “Avem niște meciuri accesibile în prima parte a returului și putem avea o serie de patru-cinci victorii. Așadar, mergem la Fălticeni să câștigăm. Important este să avem un joc de posesie și să câștigăm duelurile”, a spus Mateciuc.

Adus în pauza de iarnă de la Aerostar, atacantul Andrei Pavel spune că a venit pe Areni pentru a se bate la promovare în sezonul viitor. “Am ales Suceava pentru obiectivul pe care echipa de aici vrea să-l atace în sezonul viitor. Am găsit concurență pe postul meu, dar aceasta este benefică. Numai așa putem progresa”, a spus Pavel.

“Galben-verzii” nu vor putea conta în partida de la Fălticeni pe Lungu și italianul Rigoni, indisponibili pentru următoarele două-trei săptămâni.

În meciul direct din tur, Foresta s-a impus pe stadionul Areni, în fața celor de la Şomuz Fălticeni, cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat atunci de Fares Diermoune, jucător plecat între timp de la Suceava. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …