Friday , April 26 2024

Şomuz Fălticeni a reușit o calificare istorică în șaisprezecimile Cupei României

In turul IV, echipa antrenată de Iulian Ionesi a trecut marți, pe teren propriu, de Aerostar Bacău, cu scorul de 1-0, printr-un gol de generic marcat de Eduard Ciobanu (’49). In șaisprezecimi, Şomuz are toate șansele să înfrunte o formație de Liga I

Şomuz Fălticeni a reușit o calificare istorică în șaisprezecimile Cupei României, după ce a eliminat formația Aerostar Bacău, cu scorul de 1-0, într-un meci din cadrul Turului IV al competiției, disputat marți după-amiază pe Stadionul “Constantin Jamaischi.

Miza întâlnirii și-a pus amprenta asupra jocului ambelor echipe, prima repriză neconsemnând nici măcar un șut pe spațiul vreunei porți.

Iulian Ionesi a mutat inspirit la pauză. L-a introdus pe gazon pe Eduard Ciobanu, care, în minutul 54, a marcat un gol de generic, dintr-o semifoarfecă laterală, de la 15 metri, după o centrare de pe partea stângă trimisă de Antonesei.

Gruparea fălticeneană își putea dubla avantajul la jumătatea reprizei secunde, dar lovitura cu capul trimisă de Robert Ciobanu a fost respinsă de sub transversală.

Şomuz – Aerostar s-a terminat 1-0, iar jucătorii fălticeneni au ținut să-i dedice golul, victoria și calificarea antrenorului cu portarii, Marius Lup, cel care marți și-a aniversat ziua de naștere.

Şomuz Fălticeni: Malac – Alecsandru, Vitu, Chirilescu, Antonesei, Bejenar, Cîrstean, Străjeriu, De Pinho, Julei, R. Ciobanu. Antrenor: Iulian Ionesi. Au mai intrat: E. Ciobanu, Sahru, Robciuc, Padovei și Nistor.

În faza șaisprezecimilor de finală, programată pe 21-23 septembrie, Şomuz Fălticeni are toate șansele să întâlnească o echipă de Liga I. Ultima dată s-a întâmplat în urmă cu 26 de ani, când la Fălticeni a poposit Rapid București. (Dănuț CHIDOVEȚ. Foto: Codrin ANTON)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …