Saturday , April 27 2024

Şomuz Fălticeni a ieșit din zona retrogradării după egalul cu FC Botoșani II

Cele două formații au încheiat nedecis, scor 1-1, meciul disputat vineri, pe stadionul Tineretului, în cadrul penultimei etape a Ligii a III-a. Oaspeții au deschis scorul în debutul reprizei secunde, prin Melinte, fălticenenii egaland in extremis, dintr-un penalty transformat de Julei, în minutul 90+5 (foto)

Şomuz Fălticeni a rămas cu soarta în propriile mâini în lupta pentru menținerea în Liga a III-a. Trupa antrenată de Daniel Stoica a evadat din zona locurilor retrogradabile, după ce a obținut in extremis o remiză, printr-un gol marcat la ultima fază, scor 1-1, în meciul susținut vineri, pe stadionul “Tineretului”, în fața celor de la FC Botoșani II.

Presată de situația disperată din clasament, echipa fălticeneană a început tare jocul, cu două ocazii mari de gol în primul sfert de oră, interval în care Cotoară l-a încercat pe portarul Anca-Trip cu un șut din colțul careului mare, iar mai apoi Dohotoariu a deviat mingea cu capul în bara transversală a propriei porți la o centrare trimisă de Julei.

Oaspeții au ținut să arate însă că vor să rămână pe locurile “fără taxă” în Liga a III-a, au echilibrat jocul, ratând cinci șanse mari de a deschide scorul până la pauză, cea mai mare fiind consemnată în minutul 43, când C. Pascal l-a blocat pe Habet în poziție de unu la unu.

Cu un plus la capitolul pregătire fizică, botoșănenii au deschis scorul în minutul 50, când Melinte a dejucat pasul la offside al defensivei gazdelor și a înscris din mijlocul careului mare pe sub portarul Pascal.

Sub apostrofările publicului și cu un om în plus pe teren după eliminarea lui Chindriș, trimis la dușuri în minutul 66, pentru un fault comis asupra lui Eduard Julei, Şomuz a căutat haotic golul egalizator.

Anunțat de ocaziile lui George Tomescu, acesta a venit în minutul 5 al prelungirilor, când centralul Valentin Porumbel, presat și de protestele jucătorilor gazdă, a acordat penalty la un contact în careul botoșănean.

Specialistul casei, Eduard Judei, nu l-a iertat pe portar de la punctul cu var de 11 metri, iar Şomuz Fălticeni – FC Botoșani s-a terminat 1-1.

Şomuz Fălticeni: C. Pascal – Iușcă, Ailenei, Murărășu, Baltariu, Julei, Mircescu, Stanca, Cotoară, Luchian, Tomescu. Au mai intrat: Zamă, Damian și Kuruc.

În ultima etapă de campionat, Şomuz Fălticeni va evolua pe terenul penultimei clasate, la Râmnicu Sărat, acolo unde are nevoie de victorie dacă vrea să fie sigură că se salvează de la retrogradare. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …