Friday , April 26 2024

Siretul Dolhasca debutează astăzi în miniturneul pentru promovarea în Liga a III-a

Echipa condusă de Constantin Ferariu va întâlni miercuri seară, de la ora 20.00, în nocturnă, pe stadionul Municipal din Vaslui, campioana județului Iași, Unirea Mircești. “Suntem pregătiți să scriem istorie la Dolhasca”, susțin jucătorii Siretului

Siretul Dolhasca poate deveni a patra echipă din județul Suceava prezentă pe tabloul viitorului sezon al Ligii a III-a. Pentru asta, echipa condusă de Constantin Ferariu trebuie să câștige miniturneul de promovare organizat în regiunea nord-est. Acolo, prima adversară a Siretului este campioana județului Iași, Unirea Mircești, pe care o înfruntă miercuri seară, în nocturnă, de la ora 20.00, pe stadionul Municipal din Vaslui.

“Am trecut cu brio testele. Toți suntem negativi și pregătiți de baraj și de promovare în Liga a III-a. Dolhasca va scrie istorie în această vară”, a declarat antrenorul-jucător Constantin Ferariu înaintea debutului la turneul de baraj.

Siretul Dolhasca a plecat spre Vaslui cu un lot de 14 jucători: Angel Băiceanu, Constantin Dumitru, Costel Grădinaru, Constantin Ferariu, Narcis Ciubotariu, Andrei Ciobanu, Sergiu Beclea, Cezar Tofan, Florin Sava, Adrian Caragea, Bogdan Ghiarasim, Vlad Costan, Alin Scutariu și Ciprian Moroșanu. Matei Costan și Adrian Darabă sunt accidentați, iar Tudor Homneac lipsește din motive perso­nale.

În primul meci din miniturneul de promovare de la Vaslui, campioana nemțeană Bradu Borca a surclasat-o pe Unirea Mircești cu scorul de 8-1.

Conform hotărârii Comitetului de Urgență al FRF din 11 mai 2020, s-a decis să promoveze din Liga IV-a în Liga  a III-a, campionatul 2020/2021, 14 echipe câștigătoare ale mini-grupelor de baraj în trei dintre cele 42 de campioane județene declarate de AJF/AMFB.

Dacă o echipă situată pe locul 1 la finalul meciurilor mini-grupei din cadrul barajului de promovare în Liga a III-a nu se înscrie în competiție, nu îndeplinește condițiile de participare sau se retrage înainte de începerea competiției Liga a III-a, sezonul 2020/2021, locul vacant astfel apărut va fi completat cu echipa ­si­tuată pe locul 2 în mini-grupa res­pectivă.

În ultimele 17 sezoane, campioana județului Suceava a reușit să câștige barajul de accedere în Liga a III-a de nu mai puțin de 13 ori. Astfel, în perioada 2003-2019, echipele Şoimii Suceava (2003), Dorna Vatra Dornei (2004), Viitorul Liteni (2005), Juventus Fălticeni (2006), Rărau Câmpulung Moldovenesc (2007), Rapid CFR Suceava (2008), CS Gura Humorului (2009), Foresta Mălini (2010), Sporting Suceava (2011), Bucovina Frătăuții Noi (2012), Bucovina Pojorâta (2013), Bucovina Rădăuți (2017) și Şomuz Fălticeni (2018) au obținut pe rând promovarea în Liga a III-a. (Dănuț CHIDOVET. Foto: Ştefan PILAT)

 

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …