Thursday , December 7 2023

Singura schioare olimpica a tarii noastre nu mai vrea sa reprezinte Romania

„Mi-am luat cetăţenia şi m-am mutat şi în Ungaria. Mai este doar o chestiune de timp până când cele două federaţii se vor înţelege. Acum sunt la mâna celor din România care trebuie să-şi dea acordul pentru a pleca. Nu ştiu exact ce îi împiedică. Am auzit că ar fi vorba la mijloc de nişte bani, de 75.000 de euro pe care îi cer ai noştri pentru a da drumul la transfer, însă eu nu ştiu nimic”, spune sportiva.

Singura reprezentantă a ţării noastre la schi alpin la Jocurile Olimpice de la Vancouver, Edit Miklos (22 de ani), a obţinut cetăţenia ungară şi vrea să concureze sub culorile ţării vecine.

Sportiva a luat această decizie după ce s-a declarat dezamăgită de ajutorul primit atât la pregătire, cât şi în competiţii, din partea Federaţiei Române de Schi şi Biatlon, potrivit adevărul.ro.

Edit Miklos spune că trebuia să plătească antrenorul din banii ei şi a deranjat-o faptul că Federaţiei Română de Schi şi Biatlon nu a susţinut-o, în schimb chiar dacă vecinii de la Vest au primit-o cu braţele deschise.

„Am plecat doar eu, familia mea a rămas în România. După toate problemele de acolo, mă simt mai mult unguroaică şi vreau să trăiesc aici. Chiar dacă Federaţia din Ungaria nu m-a ajutat cu mai mulţi bani, dar am din partea lor mai multă înţelegere şi asta contează mult mai mult”, a completat schioarea în vârstă de 22 de ani.

Federaţia Română de Schi şi Biatlon nu s-a opus plecării lui Edit Miklos.

„Noi nu am cerut să plece, dar dacă asta vrea… Am vorbit şi cu ea, şi cu federaţia din Ungaria şi le-am zis că aşteptăm cererea legală. Dar înainte de toate va trebui să-şi rezolve problemele cu clubul Dinamo, unde e legitimată, şi apoi cu noi, unde are de plătit nişte datorii mai vechi, unele chiar şi materiale”, a spus Puiu Gaspar, secretar general al FRSB.

Vezi si

CSU Suceava are trei handbaliști convocați în lotul lărgit al României pentru Campionatul European

Este vorba de portarul Darius Makaria (foto), extrema stânga Vencel Csog și centrul Balazs Botond …