Monday , April 29 2024

Sahtiorul lui Mircea Lucescu, eliminat din cupele europene

Echipa pregatita de Mircea Lucescu, Sahtior Donetk, a fost eliminata, miercuri, din cupele europene dupa infrangerea suferita pe teren propriu cu FC Porto, scor 0-2, in grupele Ligii Campionilor.

“Minerii” au primit vesti proaste de la Sankt Petersburg cu o ora inaintea meciului de pe Donbass Arena: Remiza dintre Zenit si APOEL, scor 0-0, ii elimina din cursa pentru calificarea in optimile de finala.

Astfel, ucrainenii mai puteau spera doar la o clasare pe locul trei in grupa, care sa le asigure prezenta in 16-imile Europa League.

Din pacate pentru cei aproape 50.000 de fani prezenti pe luxoasa arena din Donetk, elevii lui Mircea Lucescu n-au reusit sa obtina victoria mult ravnita cu FC Porto, parasind de tot cupele europene cu o etapa inainte de finalul fazei grupelor.

Cele doua formatii au oferit o prima repriza destul de spectaculoasa, cu ocazii la ambele porti, insa fara modificari pe tabela de marcaj. Atat Sahtior, cat si Porto au cautat golul victoriei in partea secunda, dar norocul a fost de partea oaspetilor, care au deschis scoru in minutul 79.

Hulk a primit o pasa excelenta de la Moutinho, a tasnit in careu printre doi fundasi si l-a executat cu un sut la firul ierbii pe Rybka, punand capat sperantelor echipei patronate de Rinat Ahmetov.

In ultimul minut al partidei s-a remarcat si romanul Razvan Razvan, fundasul nationalei Romaniei “reusind” sa introduca balonul in propria poarta.

In urma acestui rezultat, Sahtior Donetk si-a “consolidat” ultima pozitie in grupa, ramanand cu numai doua puncte dupa cinci partide:

1.APOEL Nicosia 9 puncte (5 meciuri)
2.Zenit St.Petersburg 8 puncte (5 meciuri)
3.FC Porto 7 puncte (5 meciuri)
4.Sahtior Donetk 2 puncte (5 meciuri).

Vezi si

Şase canotori suceveni au câștigat în acest week-end medalii de aur la Campionatul European din Ungaria

România a cucerit în premieră o medalie de aur în proba masculină de dublu vâsle …