Friday , April 26 2024

România a ratat calificarea la Euro 2012, după ce a făcut egal cu Belarus

Pentru reprezentativa României, meciul cu Belarus, din preliminariile Euro 2012, era mai mult unul de palmares, în condiţiile în care doar o minune mai putea face ca “tricolorii” să ocupe locul doi în grupă, care duce la baraj. Minunea nu s-a produs, Bosnia făcând scor cu Luxemburg, iar România nu a reuşit să se impună nici acum pe Naţional Arena, făcând 2-2 cu Belarus.

Naţional Arena continuă să nu le priască echipelor româneşti. După ce Oţelul şi Rapid au pierdut în cupele europene, nici naţionala nu a reuşit să câştige pe fostul 23 August. După 0-0 cu Franţa, în meciul de tristă amintire de acum o lună, “tricolorii” au făcut 2-2 cu Belarus, după un meci în care Mutu a înscris de două ori, dar am primit două goluri pe fondul unor greşeli uriaşe ale defensivei.

Reprezentativa României a reuşit doar o remiză cu Belarus, vineri seară, în preliminariile Euro 2012.
Naţionala României a început bine meciul: a avut posesie, a dominat, a deschis scorul prin Mutu (19), “fiul rătăcitor” reprimit acasă de Piţurcă, şi şi-a mai creat două ocazii bune prin Marica (35, 40). Prima sincopă a venit chiar înainte de pauză, când Moţi a gafat inexplicabil la o preluare şi l-a “servit” excelent pe Kornilenko, care, rămas singur cu Pantilimon, l-a executat cu sânge rece. Apoi, după numai un minut Pantilimon a gafat şi el, oferindu-i mingea pe tavă aceluiaşi Kornilenko, care de această dată a ratat.

În repriza a doua scenariul părea să fie acelaşi ca în prima parte, după ce Mutu a făciut 2-1 (50) dintr-un penalty scos tot de el, la un duel în careu cu Verhovţov. După al doilea gol, însă, tricolorii au devenit tot mai nesiguri şi mai precipitaţi. Pantilimon ne-a dat din nou emoţii (54) respingând aiurea un şut al lui Kornileko, dar parând al doilea şut, semnat Kriveţ.
Profitând de ezitările tot mai dese ale “tricolorilor”, bieloruşii au început să pună tot mai mare presiune în terenul nostru.

În ultimul meci din Grupă, România întâlneşte, în deplasare, Albania. (realitatea.net)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …