Friday , April 26 2024

Remiza in Giulesti: Rapid-Steaua, 1-1 in derby-ul etapei

Formaţia Rapid a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-1), meciul susţinut, duminică seară, pe arena Giuleşti – Valentin Stănescu, în compania echipei Steaua, în derbiul etapa a XXVIII-a a Ligii I.

Pentru Rapid a înscris Nicolae Grigore ’33, iar pentru Steaua a marcat Cristian Tănase ’29.

0-1: Tatu a centrat de pe dreapta, Marcos Antonio a lovit greşit cu capul, iar mingea a ajuns la Tănase care a înscris la colţul scurt de la 10 metri.

1-1: Grigore a marcat cu un şut plasat de la 16 metri.

Rapid: Coman – Rui Duarte, M. Antonio, Burcă, Bozovici – Grigorie, Alexa, Grigore (Roman ’73) – Deac (Pancu ’81), Herea, Surdu (Teixeira ’67). Antrenor: Răzvan Lucescu

Steaua: Tătăruşanu – Geraldo, Iliev, Chiricheş, Latovlevici – Bicfalvi, Bourceanu – Chipciu (Rusescu ’71), Tatu, Tănase (Pîrvulescu ’86) – M. Costea (T. Bălan ’60). Antrenor: Mihai Stoichiţă

Cartonaşe galbene: Alexa ’27, Teixeira ’77 / Bicfalvi ’10, Geraldo ’75, Latovlevici ’80, Tătăruşanu ’88

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Cehia, cu Miroslav Zelinka la centru. Asistenţi au fost Patrick Filipek şi Kristof Mencl.

La meci nu au asistat suporterii Stelei, aceştia neprimind niciun bilet, deoarece a fost depăşit termenul limită de ridicare a tichetelor.

Jucătorii stelişti au intrat pe teren cu tricouri pe care scria: “Ajută-mă să fiu ca tine”.

Galeria rapidistă a afişat, la începutul meciului, mai multe bannere cu numele unor personalităţi care de-a lungul timpului şi-au manifestat simpatia pentru gruparea Rapid: Fănuş Neagu, Anda Călugăreanu, Florian Pittiş, Nicu Constantin, Puiu Călinescu, Gheorghe Dinică, Maria Tănase, Gică Petrescu, Radu Zaharescu, Ioana Radu, Jean Constantin, Ştefan Bănică, Colea Răutu, Ion Băeşu, Eugen Barbu, Laura Stoica. Sub aceste nume, fanii au afişat un alt banner pe care scria: “Galeria din ceruri”.

Un alt banner al galeriei giuleştene a fost: “Rapid nu-i pe gustul puterii”.

Fanii rapidişti au aprins mai multe artificii şi făclii în prima repriză, acestea provocând un mic incendiu, stins repede de un pompier.

Managerul stelist Mihai Stoica a fost înjurat, huiduit şi scuipat de suporterii de la tribuna zero, în momentul în care a venit la banca de rezerve a Stelei. De asemenea, antrenorul Mihai Stoichiţă a fost scuipat în mai multe rânduri.

La partidă au fost prezenţi, printre alţii, Ionel Ganea, Mircea Geoană, Viorel Păunescu sau Victor Babiuc.

La meci au asistat circa 10.000 de spectatori.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …