Saturday , April 27 2024

Record de participanti la turneul de sah de la Galleria Mall

N concursul a adunat la start aproximativ 90 de practican]i ai sportului min]ii, un record absolut pentru competi]iile de [ah organizare `n Suceava n Alexandru Mir\u]\, Radu Vatamaniuc, Marius Mir\u]\ [i Ovidiu Dinc\ sunt c=[tig\torii de pe cele patru tablouri ale turneului

În perioada 28-30 ianuarie 2011 Galleria Mall a organizat, în parteneriat CS Adriadna Suceava, Palatul Copiilor Suceava [i Clubul Copiilor F\lticeni un impresionant turneu de [ah, desf\[urat pe patru sec]iuni de v=rst\ si anume  copii sub 10 ani, copii între 10 si 14 ani, juniori si seniori.  La competi]ie au participat 45 de copii [i tot atâ]ia juniori si seniori, un record pentru competi]iile de [ah organizate în Suceava.
Dup\ doua zile de concurs, la grupa de copii sub 10 ani a câ[tigat Mir\u]\ Alexandru cu 7 puncte din 7 posibile urma]i de P\duraru Eduard cu 6  [i Senciuc Matei cu 5 puncte, ambii preg\ti]i la Palatul Copiilor Suceava. A urmat în clasament Axinte Rare[ de la Clubul Copiilor [i Elevilor F\lticeni [i Andreea Andrei de la Palatul Copiilor Suceava. Mezina concursului a fost o feti]\ de 6 ani, Herghelegiu Auxensia, foarte sufletist\ [i dornic\ de a face progrese în [ah.
La grupa de copii peste 10 ani a castigat Vatamaniuc Radu cu 6,5 puncte din 7 posibile, urmat de Nichifor Robert [i Manghiuc Florin. La juniori a câ[tigat Mir\u]\ Marius care nu a împlinit înc\ vârsta de 10 ani, un mare talent al [ahului sucevean, care a f\cut din nou senza]ie în turneul principal, fiind la 0,5 p de câ[tig\torul competi]iei [i reu[ind s\ înving\ un candidat de maestru. L-a urmat în clasament Hrimiuc Mihai [i Pavel Sebastian. La seniori a câ[tigat sportivul din Dorohoi Ovidiu Dinc\ cu 6 puncte, urmat la egalitate de puncte, dar desp\r]i] prin coeficien]ii Bucholtz,  de suceveanul Cristian Ra]iu, [i Costic\ Fodor cu 5,5 puncte, urma]i de Marius Nistor [i Alin Paveliuc,ambii cu 5 puncte.
Arbitrii turneului au fost ing. Marian Culapov, care de ani buni pred\ [ah la Palatul Copiilor Suceava [i Clubul Copiilor [i Elevilor F\lticeni, antrenând în decursul timpului numero[i [ahi[ti cu rezultate notabile, printre care Sebastian Pavel [i ultimul campion jude]ean, Cristian Ra]iu, precum [i Andrei Ghilea, pre[edintele CS {ah Suceava.
“În acest concurs, unde num\rul juc\torilor a fost cople[itor, s-a remarcat o bun\ armonizare a principalelor for]e a lumii [ahiste din jude]ul nostru, care s-au moblizat într-un mod f\r\ precedent, ceea ce arat\ ata]amentul [i interesul deosebit al sucevenilor fa]\ de acest sport al min]ii. Dorim s\ mul]umim celor de la Galleria Mall Suceava, `n special domnului director Cosmin Axinte, pentru c\ ne-au asigurat condi]ii excelente de concurs, oferind laurea]ilor vaucere pentru cump\r\turi [i cupe [i fiec\rui copil câte o saco[\ cu dulciuri. De asemenea Direc]ia de Sport [i Tineret a jude]ului Suceava a oferit cupe, tricouri, medalii [i diplome”, a precizat presedintele clubului Ariadna, Mihai P=nzaru. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …